Görüş Bildir

Marmaris'te alçak uçuşla darbe keşfi yapmışlar

FETÖ'cü darbeci askerlerin Marmaris'te darbe girişiminden iki gün önce alçak uçuş yaparak keşif yaptığı ortaya çıktı.

Marmaris'te alçak uçuşla darbe keşfi yapmışlar

Ankara ve Diyarbakır’dan havalanan darbecilerin kontrolündeki F-16’lar 12 ile 13 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris’te kaldığı otelin üzerinde alçak keşif uçuşu yaparak fotoğraf çektiği ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Dalaman Hava Meydan Komutanlığı ceride raporlarına göre, darbe girişiminden 2 gün önce 12 ve 13 Temmuz'da, darbenin merkez üssü Akıncı'dan ve Diyarbakır'dan havalanan F-16 "alçak uçuş" yaparak Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otel ve Marmaris Okluk Koyu'ndaki Devlet Konuk Evi'nin fotoğraflarını çekti. Bu fotoğraflar, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na suikast için giden tim tarafından kullanıldı.

KARIŞANLARIN TUTUKLANMASI...

Soruşturma makamlarının titiz çalışması sonucunda ortaya çıkarılan bu önemli ayrıntı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nca 27 Temmuz'da Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda yer aldı. Buna göre darbeciler 12-13 Temmuz'da Dalaman'da Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otelin üzerinde keşif uçuşu yaptı. Bahse konu yazının 10. maddesinde şöyle denildi:

"Eskişehir'deki Birleşmiş Hava Harekât Merkezi'nin harekât özet defteri kayıtlarına ve ifadelere göre, 12 ve 13 Temmuz'da Diyarbakır ile Ankara'dan kalkan F-16'ların Cumhurbaşkanı'nın tatil yaptığı otelin üzerinde uçarak keşif yaptıkları ve Cumhurbaşkanı'na suikast hazırlıklarını yaptıkları değerlendirildiğinden, bahse konu eyleme iştirak ve yardım eden Hava Kuvvetleri personelinin tespit edilmesi, mahkemeye sevk edilerek tutuklanmalarının sağlanması hususlarında gereği rica olunur."

CERİDE RAPORLARINA YANSIDI

Darbe kalkışmasından 3 ve 2 gün önce yapılan keşif uçuşları Dalaman Hava Meydanı Komutanlığı'nın Hava Muhabere Meydan Komutanı Albay Murat Selçuk Çol imzalı ceride raporlarına yansıdı. Ata uçağının da indiği havalimanında 15-16 Temmuz günü yaşanan hareketlilik de ceridelerde yer aldı. O gece darbecilerin girişimlerini püskürtme amacıyla karartma gibi tedbirlerin uygulandığı, kimliksiz uçak ve helikopterlere ateş açılacağı gibi ifadeler ceridelere yansıdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi