Görüş Bildir

Marmaris'te kaçan askerler için operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen ve ardından dağlık araziye kaçan askerlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor. Kentin giriş ve çıkışları tutuldu, özel eğitimli 200 asker operasyona katılıyor. Kaçanlardan ikisi yakalandı ve diğerlerinin mühimmatları ve çelik yelekleri ele geçirildi.

Marmaris'te kaçan askerler için operasyon

Marmaris’te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele saldırı düzenleyen ve bir süre sonra kaçan yaklaşık 20 askere yönelik operasyon başlatıldı. Özel eğitimli yaklaşık 200 civarındaki Özel Dağ Komando Birliği, Marmaris İçmeler Akparan bölgesinde arama çalışması yapıyor.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şuana kadar Hava Kurtarma Ast. Kıdemli Üstçavuş Yakup Özcan ve Ekrem Benli gözaltına alındığı operasyonlarda kaçak 18 askerin daha aranması sürüyor. Arazide yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında 1 adet M-16 piyade tüfeği, 15 adet balistik başlık ve çelik yelekler ele geçirildi.

KENTİN GİRİŞ VE ÇIKIŞI TUTULDU

Darbeci askerler arasında bulunan bir kişinin sivil kıyafetle Marmaris şehir merkezinde görüldüğünün ihbar edilmesi üzerine kentin tüm giriş ve çıkışları tutuldu. Polis ekipleri, kaçak askerin yakalanması için tüm noktalarda güvenlik kontrolü yapıyor.

KALDIĞI VİLLAYI SORUP BOMBA ATMIŞLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişimi sırasında Marmaris’teki Grand Yazıcı Club Turban Oteli’ne saldırıda bulunan askerlerin, görevlilere ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatil yaptığı villayı sordukları, ayrıldığı söylenmesine rağmen inanmayıp, el bombası atıp silahla tarayarak, içeri girip kendilerinin baktığı ortaya çıktı. Hemen ayrılmayan darbeci askerlerin, gelen polislerle saatlerce çatıştığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi