Mavi Marmara tazminatı

Ali Haydar Bengi Derneği üyesi Mehmet Murat Yaşa, Mavi Marmara olayında yakınlarını kaybeden ailelere ödenecek tazminata ilişkin bazı basın yayın organlarına verdiği röportajın çarpıtıldığını belirtti.

Mavi Marmara tazminatı

Yaşa, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin gönüllüsü olarak verdiği röportajda, "20 milyon dolarlık tazminatın olduğu gibi Filistin davasına kullanılacak" şeklinde cümleler kullandığını, ancak bunun Mavi Marmara'da hayatını kaybeden ailelerin açıklaması olarak yansıtıldığını kaydetti.

Yaptığı açıklamanın kendi şahsi fikri olduğunu ifade eden Yaşa, şöyle konuştu:

MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ AİLESİ

"Dün yapmış olduğum açıklamam, bazı basın yayın organlarının başlığında 'şehit ailelerin kararıymış ve şehit aileleri adına konuşulmuş' gibi gösterilmiştir. Şehit aileleri adına konuşmak, karar vermek gibi bir hakkım olmadığı gibi bu yönde bir çabam da olmamıştır. Yaptığım açıklama benim şahsi fikrimdir. Mavi Marmara davasının asıl sahibi şehit aileleri ve gaziler olduğu gibi bu konuda karar verme hakkı ve özgürlüğü de onlara aittir."

Yaşa, haberi yapan basın yayın kuruluşlarına kendisinin derneğin "gönüllü" üyesi olduğunu söylemesine rağmen haberde yönetim kurulu üyesi olarak yazıldığını kaydetti.

Yaşa, "Bu karar şehit ailelerinin kendi kararıdır, verecekleri her karara da saygı duyacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz