Mazbatalarımızı verin başvurusu

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe Başkanları, Seçim Kurulu'na "mazbata" başvurusunda bulundu.

Mazbatalarımızı verin başvurusu

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye başkanı seçilenler, mazbatalarını almak için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediye başkanlıklarına seçilenler, mazbatalarını almak için İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. Dilekçelerini veren HDP'liler adına gazetecilere açıklamada bulunan Adnan Selçuk Mızraklı, mazbatalarını alıp, göreve başlamak istediklerini söyledi.

MAZBATALAR VERİLSİN

Kendisiyle beraber 4 merkez ilçe belediye başkanı ve bazı meclis üyeleriyle birlikte İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdiklerini belirten Mızraklı, "Seçimler gerçekleştirilmiş olmasına rağmen hala seçimin sonuçlarını teyit etmekle bunu kamuoyuna açıklamakla yükümlü olan Yüksek Seçim Kurulu bu açıklamaları sürekli ertelemektedir. Nedenini, gerekçelerini kamuoyundan saklamakta. Bölgemizde ve özellikle Diyarbakır başta olmak üzere telafisi mümkün olmayan oldukça ezici sonuçlarla seçmen iradesi çıkmış olmasına rağmen sürekli mazbataların verilmesi geciktirilmektedir." dedi.

‘KARARI YSK VERECEK’

YSK’nin 2972 sayılı yasanın gereğini yapması gerektiğinin altını çizen Mızraklı, şunları söyledi: “Bu kadar açık bir durumun olduğu Diyarbakır, Van ve Mardin gibi birçok kent gibi, bu işin geciktirilmesi YSK’yi ciddi anlamda töhmet altında bırakacaktır. İtirazların olduğunu ve YSK’ye gönderildiği belirtiliyor. Kararın Ankara’dan verileceği tesis edileceği yaklaşımı var.”

ÇİFTE STANDART

Ak Partinin Diyarbakır’daki itirazlarına ilişkin soruyu yanıtlayan Mızraklı, “Hukukçularla konuyu görüşüyoruz. Partimizin YSK nezdinde de görüşmeleri var. Birçok çifte standartlı tutum var. Bu çifte standart tutumun bir an önce son bulmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Mazbataları verilmeyen seçilmişler, yapılan açıklama ardından İl Seçim Kurulu’ndan ayrıldı.

ALDIKLARI OY ORANLARI

Öte yandan, resmi olmayan sonuçlara göre büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin aldığı oy oranları şöyle;

Diyarbakır Büyükşehir Eşbelediye Başkan adayları Hülya Alökmen Uyanık-Adnan Selçuk Mızraklı yüzde 62.93,

Yenişehir Eşbelediye Başkan adayları Belgin Diken - İbrahim Çiçek yüzde 55.677,

Bağlar Eşbelediye Başkan adayları Zübeyda Zümrüt - Zeyat Ceylan yüzde 70.34,

Kayapınar Eşbelediye Başkan adayları Kezban Yılmaz - Necati Pirinççioğlu yüzde 66.35,

Sur Eşbelediye Başkan adayları Feyme Filiz Buluttekin - Cemal Özdemir  yüzde 60.76 oy aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz