Görüş Bildir

Memurların yemekhane isyanı

İl Valiliği ve Defterdarlık müdürlüğünde görev yapan memurların yaşadığı "yemekhane" sıkıntısı, isyan ettirdi. Büro Memurları Sendikası Şube Başkanı Alaş, yetkilileri sorunun çözümü için göreve çağırdı.

Memurların yemekhane isyanı

Büro Memurları Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Necmettin Alaş, Diyarbakır Valiliği ve Defterdarlık personellerinin yemekhane sıkıntılarının bulunduğunu belirtti.

Alaş, yapatığı açıklamada, Diyarbakır Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı personellerinin ayrıca Defterdarlığa bağlı Döner Sermaye Saymanlığı, Yenişehir Mal Müdürlüğü, İç Tedarik Bölge Saymanlığı ile Sur Mal Müdürlüğünde çalışan personellerinin yemek yedikleri tek bir yemekhane bulunduğunu ifade ederek, bu Yemekhanede yaklaşık 500-600 kişinin dar ve küçük olan bir alanda öğle yemeğini yemeye çalıştığını kaydetti.

YEMEKHANE SIKINTISI

Bununla ilgili sendika olarak hem yazılı hem de sözlü olarak yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini açıklamada aktaran Alaş, “Maalesef idare bugüne kadar bir çözüm de bulmuş değiller. Çözüm bulmaya da niyetleri yoktur. Oysa Defterdarlık ve Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi Başkanlığı tüm Kamu kurumlarına ödenek aktarırken kendi kurumuna gelince yok. Diyorlar. Yerimiz geniştir, arsa vardır. En kısa zamanda çözüm olarak yemekhane genişletilebilir. Ülkemizin tüm Büyükşehirlerinde Vergi Dairesi Binası ve Defterdarlık Hizmet binaları var iken Diyarbakır Büyükşehir olmasına rağmen halen Defterdarlık ve Vergi Dairesi Başkanlığı 30-40 Yıllık eski ve fiziki yapısı kötü olan bir binada hizmet vermektedirler. Buraya vergisini yatırmaya gelen mükellefler ve vatandaşlar park olmadığı için de sürekli trafik para cezalarını ödemek zorunda kalmaktadırlar. Komşu ilimiz olan Bingöl ve Bağlar İlçemiz kadar nüfusu olmayan Bingöl’ün dahi Defterdarlık Hizmet binası yeni yaptılar. Güzel bir ortamda hizmet verilmektedir” ifadelerini kullandı.

SORUNA ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Alaş, açıklamasında ayrıca Diyarbakır Valiliği personellerinin de yemekhanesinin bulunmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Ayrıca İlimiz Büyükşehir olmasına rağmen Valilik Yemekhanesi yoktur. Kötü şartlarda Valilik personeli yıllardan beri Tarım İl Müdürlüğü Yemekhanesinde yemek yemektedirler. Valilik personeline orada Üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. FETÖ terör örgütünde yüzlerce bina alındı. Valilik bu binalardan birisinde Valilik yemekhanesi yapabilirlerdi. Yer ve bina mevcut ancak ilgilenen yok. Çözüm arayan yok. Ülkemizde tüm Büyükşehirlerde Valilik Yemekhanesi var iken İlimiz Diyarbakır Peygamberler ve Sahabeler kentinden niçin yemekhanesi bulunmuyor. Ben burada Başta Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Sayın Vekillerimize, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve Valimize sesleniyorum. Memurun öğle yemeği hakkı mevcuttur. Sorunların çözümünü istiyoruz. Amacımız üzüm yemektir. Bağcıyı dövmek değildir. Yine Valiliğimizin ve Defterdarlığımızın memur servisleri yoktur. Bazı kurumlarda memur servisleri vardır. Birçok kurumda da yok. Bununda çözülmesini sendika olarak istiyoruz. İlimize gelen kurum amirlerini hizmet yapmaya çağırıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi