Mevlit okutulup, lokum dağıtıldı

Diyarbakır'da kayyım atamasına karşı başlatılan ve hala devam eden protesto eyleminin 40'ıncı gününde mevlit okutuldu, ardından lokum dağıtıldı.

Mevlit okutulup, lokum dağıtıldı

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri devam ediyor. Diyarbakır'daki protesto eyleminin adresi Büyükşehir Belediyesi'nin  karşısında bulunan Lise Caddesi olurken, dünkü oturma eyleminde mevlit okutulmasının ardından gelenlere lokum ve bisküvi dağıtılarak basın açıklaması yapıldı. HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan konuşmasını Kürtçe yaptı.

GERGERLİOĞLU: İKTİDAR ACILARI AYRIŞTIRIYOR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, belediyelere kayyım atamanın halkın iradesinin gasp olduğunu herkes tarafından bilindiğini iddia ederek, şöyle dedi; “İktidara, İçişleri Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Çifte startlardan vazgeçin. Anneleri ayrıştırmaktan vazgeçin. Daha dün ben Ankara’daydım. Hakkını, hukukunu arayan bir annenin yanındaydım. Ama ona iki dakikalık bile konuşma hakkı verilmedi. O haklarının gasp edildiğini, oğluna büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyor. Anneleri ayrıştıran politikalardan vazgeçin. Tüm anneler bizim annemizdir” dedi.

MIZRAKLI:  23 NİSAN ÇOCUĞU GİBİ O KOLTUKTA OTURUYORLAR

Görevden alınan Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ise, eylemlerinin 40 gündür devam ettiğini hatırlattı. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Mızraklı, “40 gün değil, 40 ayda geçse, bu azim, bu kararlılık bu irade gaspına karşı isyan, itiraz her daim var olacaktır. O kayyımlar, o karşıdaki binanın içinde bu iradeden güç almayanlar atanmışlar, 23 Nisan çocuğu gibi orda oturmaya devam edecekler” dedi. Mızraklı, kayyımların meşru olmadığını, eninde sonunda gideceklerini kaydetti. Yapılan açıklamaların ardından oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz