Görüş Bildir

Mevzileri zırh delici vuruyor

'Zeytin Dalı Harekatı'nda 5'inci gününe girerken; Türk tankları, 'zırh delici' toplarla vuruyor.

Mevzileri zırh delici vuruyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik gerçekleştirdiği 'Zeytin Dalı Harekatı', 5'inci gününe girdi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Afrin'e ilerleyen TSK birlikleri, örgütün mevzilerini 'zırh delici' toplarla vuruyor. 'Zeytin Dalı Harekatı'nın ana omurgasını oluşturan Hatay ile Kilis'in sınır bölgeleri, operasyonun 4'üncü gününe girilirken, sakin bir gece geçirdi. Afrin'e kara harekatını başlatan birliklerin geçiş yaptığı Hatay ve Kilis sınırında, gece boyunca, iç bölgelerden top atışlarının sesi duyuldu. Afrin bölgesinden teröristlerin dün attığı roketler, Kilis bölgesine düşerken, ölen ya da yaralanan olmadı.

1 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Kilis'in merkeze bağlı Gülbaba köyünün güneydoğusunda bulunan Suriye'nin Burseya Dağı'nda, teröristlerle dün çıkan çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, şehit oldu. Özalkan'ın cenazesi, sabah saatlerinde, Gaziantep Havaliman'ına götürüldü, buradan da memleketi Ankara'ya gönderildi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karatepe bölgesinde ise ÖSO kampındaki seyyar jeneratöre dün roket isabet etmesi sonucu Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) çalışanı Şahin Elitaş (30), şehit oldu. 2 çocuk babası Elitaş'ın cenazesi, Kırıkhan'da toprağa verilecek.

Operasyonun 2'nci günü 11 roketin düştüğü Reyhanlı'da ise 4'üncü gün sakin geçiriyor.

'ZIRH DELİCİ TOPLAR' KULLANILIYOR

Hassa sınırının sıfır noktasına konuşlanan Türk tankları, terör örgütü mevzilerini 'zırh delici toplar' ile vuruyor. Çok sayıda tank ise cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Sınır karakoluna yakın yerde, sabah saatlerinde, konuşlanan 'M60T' tanklarının yanında, çok sayıda kullanılmış 'zırh delici' top mermisi görüldü. Bölgede, ayrıca kollarında sarı bant olan ÖSO'ya bağlı güçler de bulunuyor. Kilis ile Hatay'dan Afrin'in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor.

Öte yandan Hatay sınırında güvenlik önlemlerini artıran jandarma, gazetecilerin sınırdan birliklerin görüntülerini çekmesini engellemeye başladı.

MERSİN'DE 5 GÖZALTI

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri ise 'Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar ve terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik çalışma başlattı. Ekipler tarafından çeşitli adreslere düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden 'terör propagandası' yaptığı iddia edilen 5 kişi, yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız av tüfeği, kurusıkı, 19 fişek ve çok sayıda örgütsel yayın ile dijital malzeme ele geçirildi.

YPG FLAMASI İNDİRİLDİ

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Resulayn ilçesindeki teröristlerin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine yönelik taciz ateşleri, gece de devam etti. Sınırda görevli 1 askerin, dün açılan ateşle hafif yaralandığı saldırı sonrası jandarma ve özel harekat ekipleri, ateş açan teröristi etkisiz hale getirdi. Resulayn'daki binanın çatısına asılan terör örgütü YPG'nin flaması da ekiplerin operasyonuyla indirilirken, karşısında Türk bayrakları dalgalandırıldı.

YAPRAK SARMASI MEHMETÇİK'E ULAŞTI

Hassa ilçesi Akbez Mahallesi'ndeki kadınlar, askerlere gönderilmek üzere yaprak sarması hazırladı. Hazırlanan dolmalar, araçlarla sınırın sıfır noktasında bekleyen askerlere teslim edildi. Mehmetçik için yaprak sarması hazırlayan Hassalı bir kadın, Hatay sınırında görev yapan askerlerin annelerine de seslenerek, "Asker anneleri, evlatlarınızı merak etmeyin. Hepsi bize emanet inşallah. Bol bol onlara dua edin, dualarınızı eksik etmeyin. Sadaka çıkarın bol bol. İnşallah hepsi, sağ salim dönecek. Keşke biz de yanlarında olup, onlara yardımcı olsak. Bir silah verseler de biz de gitsek cepheye vatanımızı korumak için. Dualarımız, onlarlaç İnşallah, sağ salim dönecekler" dedi.

Yaprak sarması hazırlayan Hassalı kadınlar, ayrıca askerlerin ağzı yanmasın, diye sarmaları acı yapmadıklarını belirtip, Mehmetçik'e turşu ve ayran da gönderdi.

ASKERLERİN MEZAR HASSASİYETİ

Öte yandan Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin sınır bölgesinde konuşlanan Türk birlikleri, tank ve zırhlı araçlarla bölgede hazır olarak emir bekliyor. Aşırı yağış nedeniyle çamur deryasına dönen, tanklarla çevrili alanda görev yapan askerlerin mezar hassasiyeti de takdir topladı. Onlarca tankın konuşlandığı alanın ortasında kalan eski 4 mezar, güvenlik şeridi çekilerek, korumaya alındı.

DÜĞÜNE GİDİYORUZ BİZ'

Hatay Kırıkhan Yalankoz mevkiindeki sınır karakolundan Afrin'e giden komando birliği komutanları, arkadaşları ve vatandaşlar tarafından uğurladı. Operasyona bölgesine giden bir askerin, "Düğüne gidiyoruz biz" demesi duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Afrin'de çatışma bölgesine giden askerler askeri araçlara binerken, yoldan geçen araçların sürücüleri korna çaldı. Bazı vatandaşlar bayrak açarken bazıları da alkışlarla askerleri uğurladı. Operasyon bölgesine giden bir asker, "Düğüne gidiyoruz biz" demesi çevrede bulunanları duygulandırdı. Helallik alan askerler, birbirlerine ve komutanlarına sarıldı. Askerlerin araçlara binmesinden sonra, araçlar Afrin'e doğru hareket etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi