Görüş Bildir

MHP’li Öztürk Erdoğan’a yüklendi: “Sınırlarınıza çekilin, biz de saygı gösterelim”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek “Sınırlarınıza çekilin, biz de saygı gösterelim" dedi.

MHP’li Öztürk Erdoğan’a yüklendi: “Sınırlarınıza çekilin, biz de saygı gösterelim”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, kriz ortamında parti genel başkanlarını Cumhurbaşkanı'nın sulh ettirmesi gerektiğini ifade ederek, "Siz şimdi Cumhurbaşkanı olarak böylesine bir göreviniz olmasına rağmen eğer parti genel başkanlarının bir kısmını hasım olarak görürseniz, husumetle hareket ederseniz, birliği beraberliği nasıl sağlayacaksınız? Sınırlarınıza çekilin, biz de saygı gösterelim" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent gündemini değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya katılanlar arasında MHP Mersin Milletvekilleri Oktay Öztürk Baki Şimşek, İl Başkanı Sebahattin Kılıç da yer aldı.Toplantıda konuşan Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek şunları söyledi:

"Nerdeyse bölünmenin fitili ateşlendi. Bu memlekette herkesin yaptığı yanına kar kaldı bu güne kadar. Dolayısıyla herkes kanunsuzluk noktasında cüret göstermeye başladı. 17- 25 Aralık kapsamı içerisindeki bir sürü yolsuzluk, rüşvet, kanunsuzluk millet vicdanını rahatsız ediyor. Bağımsız hakimleri harekete geçirelim, bunun üstünü açsınlar. 11 tane Cumhurbaşkanı seçmişiz. Hiçbir cumhurbaşkanı seçim sırası halinde alanlara çıkıp herhangi bir partinin lehine diğer partilerin genel başkanlarına hakaret edercesine konuşmadı. Böyle bir tavrı yoktur. Cumhurbaşkanı anayasanın 101'nci maddesini ve 103'üncü maddesini çiğnemeyle başladı. Kriz ortamında parti genel başkanlarını sulh etmesi gereken bir insana ihtiyaç vardır. Bu Cumhurbaşkanıdır. Siz şimdi Cumhurbaşkanı olarak böylesine bir göreviniz olmasına rağmen eğer parti genel başkanlarının bir kısmını hasım olarak görürseniz, husumetle hareket ederseniz, birliği beraberliği nasıl sağlayacaksınız. Sınırlarınıza çekilin, biz de saygı gösterelim."

“TÜRKİYE’NİN NE HALE GELDİĞİNİ HEPİMİZ GÖRÜYORUZ”

Milletvekili Baki Şimşek ise ülkenin üçte birinde güvenlik problemleri olduğunu öne sürerek, "Her gün şehit haberleri gelirken, bugün Enerji Bakanı çıkmış, 'HDP ye oy veren polislerin eli kana bulaşmıştır' diyor. Biz destekliyoruz. Enerji Bakanı geç de olsa, belli gerçekleri görmüştür. Acaba Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de, bunlarla görüşenlerin eli kana bulaşmamış mıdır? Türkiye'nin ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz" diye konuştu.

Burhanettin Kocamaz ise Mersin'deki hizmetlerden rahatsızlık duyulduğunu, bununla birlikte belediyeye, şahsına ve hizmetlere saldırı yapıldığını öne sürerek Mersin'e toplu iğne ucu kadar katkısı olmayanların kendileri üzerinden siyaset yapmaya çalıştığını söyledi. Tulumba Battı- Çıktı Projesi'nin TEDAŞ ve AKSA Gaz'dan kaynaklanan gecikmeye rağmen 3 Ocak'ta hizmete gireceğini kaydeden Kocamaz, Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ndeki sorunun tüm engellere rağmen çözüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi