Görüş Bildir

Milletin tersine siyaset yapılıyor

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu "Milletin derdini dinlemeden, onun inancına aykırı hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir"

Milletin tersine siyaset yapılıyor

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Milletin derdini dinlemeden, onun inancına aykırı hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir." dedi.

Yapıcıoğlu, kısa süre önce Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanlığından istifa ederek, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz'un önceki gün 24 Haziran seçimlerinde parti olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni devam ettirme yönünde irade beyanında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını açıkladığını anımsatarak, genel başkanlıktan istifa etmeden önce partinin yetkili kurullarında bu konuyu uzunca tartıştıklarını aktardı.

"Partinin kurumsal duruşudur. Böyle bir karar aldık, bu kararın açıklanması bir zaman işiydi. HÜDA-PAR olarak tavrımız bu. Cumhurbaşkanı adaylarından Sayın Erdoğan'ı destekleyeceğiz." diyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da yapılan referandumda da anayasa değişikliğine 'evet' demiştik. Muhalefet cephesinin önemli bir kısmı Meclis'te çoğunluğu sağlamaları durumunda parlamenter sisteme döneceklerini beyan ettiler. Bizim anayasa değişikliğine evet dememizin sebeplerinden biri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişti. Bu sisteme geçişin tamamlanması adına seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesi gerekiyor."

- "Milletin gittiği yönün aksine siyaset yapmanın dönemi geçmiştir"

Yapıcıoğlu, seçimin bir yarış olduğunu, yarışa katılan siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı olmadığını, sadece siyasi rakibi olduğunu vurgulayarak, "Her siyasi parti kendi düşüncesinin memleketin hayrına olduğunu düşünerek siyaset yapıyor. İnsanların birbirinden farklı düşünmesi doğaldır." dedi.

Milletin örfüne, inancına, diline, tarihine, kültürüne aykırı siyaset yapanların seçimde umduğunu bulamayacağına işaret eden Yapıcıoğlu, "Milletin gittiği yönün aksine siyaset yapmanın dönemi geçmiştir. Milletin derdini dinlemeden, onun inancına aykırı hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir." ifadelerini kullandı.

- "Seçmen aynı partiye oy verecek diye bir kaide yoktur"

Milletin oyuna talip olduğunu belirten Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçimlerde başka partilere oy vermiş olanlar dahil seçmenin oyu, hiçbir partinin çantasında değildir. Seçmen kabine girdikten sonra öyle inanıyorum ki hafızasına ve vicdanına göre hareket ederek, milletimiz için en doğru kararı verecektir. Dolayısıyla şu veya bu partinin tabanından oy alma tabirinin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Oy seçmenin oyudur. Daha önce başka bir partiye oy veren seçmen aynı partiye oy verecek diye bir kaide yoktur. Biz milletimizin oyuna talibiz. Eğer oylarını bize verirlerse en layıkıyla onları temsil etmeye gayret sarf edeceğiz."

Yapıcıoğlu, 24 Haziran'daki seçimin ardından sonuç ne olursa olsun partisine geri döneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi