Mısır açıkları umut yolcularına mezar oldu, 29 ölü

Akdeniz açıklarında mülteci botu battı, 29 kişinin öldüğü açıklandı

Mısır açıkları umut yolcularına mezar oldu, 29 ölü

Akdeniz'de son dakika mülteci faciası. İç savaştan kaçıp, Avrupa ülkelerine kaçak yollarla girmeye çalışan mültecilerin umut yolculuğu gün gün yarım kalmakta. Akdeniz açıklarından son dakika mülteci faciası haberi duyumlandı. ve korkulan oldu. Yeni bir mülteci faciasında 29 umut yolcusu hayatını kaybetti. Mısır açıklarında sığınmacıları taşıyan bir bot alabora oldu. İlk belirlemelere göre 29 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce sığınmacıyı arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Mısır Devlet Haber Ajansı, Mısır açıklarında 600 kişiyi taşıyan göçmen botunun alabora olduğunu ve 150 kişinin kurtarıldığını duyururken, yetkililer 29 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Denize düşen sığınmacılar için arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Mısırlı yetkililer, teknenin Mısır'ın kuzeyindeki Kafrü'ş-Şeyh'ten yola çıktığını kaydetti. Yetkililer teknenin İtalya'ya gitmeyi planladığını tahmin ediyor.

Son yıllarda, iç savaş, açlık ve çeşitli sebeplerle ülkesini terkeden binlerce mülteci, Akdeniz'de can verdi. Geçtiğimiz aylarda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından yayınlanan verilere göre, Akdeniz, 10 binden fazla sığınmacıya mezar oldu

Kaynak: Diyarbakır Söz