Görüş Bildir

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili 2'nci dava başladı

Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranmak istenmesi ile ilgili olarak 'casusluk' suçlamasıyla 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili 2'nci dava başladı
Geçen yıl 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde, 19 Ocak'ta ise Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar sonucu Adana bölümü ile ilgili bir dava açılmış, ardından da Hatay'daki arama konusunda 19 şüpheli hakkında 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak' suçundan ömür boyu hapis istemiyle yeni bir dava açılmıştı.
YAYIN YASAĞI KONULDU
19 şüpheli bugün Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Dosya içerisinde devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin yanı sıra, duruşmalarda devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belgeler konusunda konuşmaların olacağı gerekçesiyle yayın yasağı olan davayla ilgili geçen 26 Ocak'ta Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin ihbarı yaptığı iddiasıyla tutuklanan Jandarma Astsubay H. A.'nın da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı anlaşıldı.
13 ASKER YARGILANIYOR
Adana'da 19 Ocak'ta, MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu açılan ilk davada, aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu askerler E.T. (40), H.G. (32), Ö.K. (31), G.M. (32), H.K. (30), B.K. (30), H.Ö. (30), H.İ.K. (28), A.Y. (40), M.Ö. (30), C.K. (40), H.Ü. (29) ve S.Y. (35) hakkında, 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama' suçlarından birer kez ömür boyu ve 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle bir dava açılmıştı.
Tutuksuz sanıkların Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması sürüyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi