Müezzinoğlu: CHP'den vazgeçildi, her türlü düşmanlık unutuldu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da seçim sonuçlarını değerlendirerek seçimlere katılım oranından memnuniyet duyduklarını ve sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

Müezzinoğlu: CHP'den vazgeçildi, her türlü düşmanlık unutuldu

Seçim bölgesi Bursa'da gazetecilere açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müzezinoğlu, son yıllarda özellikle sandığın dinamiklerinin sağlıklı bir şekilde tecelli ettiğini söyledi. 2000'li yıllardan bu yana milli irade üzerine yapılan oyunların, kurulan tuzakların büyük oranda bozulduğunu açıkladı. Bakan Müezzinoğlu, "Bu akşam da güzel bir seçim oldu. Gerçekten yüzde 85'lere yaklaşan bir katılım oranı var. Milletin gelecek kaderine sahip çıkması anlamında, duyarlılık anlamında sevinç verici taktirle karşılanacak sonuç. Ülkemiz milletimiz adına hayırlı olsun" dedi.
Ak Parti'nin şu ana kadar girdiği seçimlerden birinci parti olarak çıktığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bu anlamda muhalefete karşı 10-0'lık galibiyeti var. Bence Ak Parti kadroları adına milletimizin, Ak Parti'ye gösterdiği teveccüh anlamında bizim en büyük onurumuzdur. En yakın siyasi partiye yüzde 17-18 puan fark var. CHP önce kendisini yeniden kontrol etmesi lazım. Çünkü arka plan Türkiye'nin ve milli iradenin masa başı siyasi mimarları arasında rol alması esasında CHP'nin kendisini değerlendirmesi gerekir. Türkiye üzerinde siyasi mimarlık yapanlar var. Siyaset projeleri üretenler var. Bu anlamda gerek yurtdışı gerek yurt içi bir çok senaryoyu millet adına milli irade adına HDP üzerinden şekillendirdiler. Demokrasi sandıktır. Bu yarın öbür gün önümüzdeki günlerde siyasi partiler gerekli değerlendirmeleri yapacaktır. Ben bir Ak Parti mensubu olarak bugün 12-13 yıl sonra ülkemizin her köşesine gidebiliyor. Bu hesaba gidilmemesi için CHP'den vazgeçildi. Her türlü düşmanlık unutuldu. 'HDP barajı geçmeli' dendi. CHP'nin oyları oradan birazcık da Kürtçülük beslendi. Ak Parti iktidardan gitsin, istikrar bozulsun bazılarının hesapları tutsun. Mesele istikrarın bozulması üzerine" diye konuştu.

Kaynak: DHA