Görüş Bildir

Muğla'da kaçırılan F.B. Adana'da kurtarıldı, sosyal medya yıkıldı!

Muğla’da geçtiğimiz Perşembe günü kaçırıldığı iddia edilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi 20 F. B., Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde kurtarıldı. Genç kızı eğitim gördüğü Muğla’da kaçıran A.A. ile ona yardımcı olan 1 kişi de gözaltına alındı. A.A’nın, Berşe’nin İzmir’de yaşayan komşusu olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar..

Muğla'da kaçırılan F.B. Adana'da kurtarıldı, sosyal medya yıkıldı!

 

Muğla'da kayıp olarak aranırken cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın olayına hala derinden üzülürken, Muğla'da bu kez Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi F. B.'nin kaçırıldığı söylentisi endişelere sebebiyet verdi. Berşe'nin geçtiğimiz Perşembe günü ailesine ve arkadaşlarına "A.A. beni kaçırdı. Yanında silah var. Konya yoluna doğru gidiyoruz. Yardım edin" mesajı üzerine, konu emniyete intikal edildi. F.B.'nin İzmir'den komşusu olan inşaat işçisi A.A.'nın yakalanması ve genç kızın kurtarılması için derhal çalışma başlatılmıştı.

TWİTTER’DA SEFERBERLİK İLAN EDİLMİŞTİ!

DHA’nın haberine göre; Berşe'nin bulunması için konudan haberdar olan vatandaşlar da dev sosyal medya platformu olan Twitter'de #FerideNerede adlı hashtagiyle TT listesinin en üstünde yer aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, farklı meslek gruplarından insanlar da paylaşımlarıyla F.B.'nin de sonunun Cansu Kaya gibi olmaması için bir an önce bulunması çağrısı yaptı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Muğla Emniyetinden bilgi alarak konunun takipçisi oldu.

TELEFON SİNYALİ!

Polisin başlattığı çalışma sonucu A.A.'nın telefon sinyali Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde belirlendi. Konu Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı'na iletildi. Jandarma ekiplerinin A.A.'nın telefon sinyalinin hareket halinde olduğunu belirleyince, gittiği güzergah üzerinde önlem aldı. Durdurulan araçta A.A. ile kendisine yardım eden bir kişi yakalandı. Araçta bulunan F.B. ise kurtarıldı. Otomobilde bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.A. ve kendisine yardım eden kişi, jandarmadaki işlemlerinin akabinde Adana'da adliyeye sevk edilecek. F.B.yi kaçırırken A.A.'ya yardımcı olduğu öğrenilen Muğla'da da 3 kişinin aranırken, genç kızı almak için ailesi İzmir'den Adana'ya hareket etti.

#FERİDE BULUNDU!

Yine genç kızın bulunması #FerideBulundu hashtagiyle Twitter’da TT (Trend Topics) listesinde ilk sıralara yükseldi. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü F.B.'nin ağabeyi Murat Berşe, "Kardeşimi kaçıran ve ona yardım eden kişi, Adana'nın Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından zanlıların cep telefonu sinyali takibi sonucu yakalandığını öğrendim. F.B. ile telefonda görüştüm. Gözyaşları içerisinde kaçırıldığını belirtti. Şu anda ifade veriyor. Muğla'da kaçırılma olayına 3 kişi de yardım etmiş. Polisler yakalama çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi