Muhtarlar Arabulucu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün HÜDA PAR'lılar ile HDP'liler arasında yaşanan olaylarla ilgili muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri bir araya gelerek bu olayların tekrar yaşanmaması için arabuluculuk rolünü üstlendi.

Muhtarlar Arabulucu

DİYARBAKIR  - HÜDA PAR ve HDP seçim bürolarını ziyaret eden muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri bu olayların tekrar yaşanmamasıyla ilgili temennilerini dile getirdi. Ardından Silvan Emniyet Müdürlüğü'ne giden heyet Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'ı ziyaret edip yaşanan olaylarla ilgili hassasiyetlerini dile getirdi. Heyet görüşmelerinin ardından Silvan Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı.

GERİLİM SONLANDIRMAK İÇİN

Basın açıklamasını heyet adına Silvan Muhtarlar Derneği ve Kale Mahallesi Muhtarı Murat Ateş yaptı. Ateş, "Herkesin bildiği gibi 90'lı yıllarda bu halk çok acı çekmiştir. İsmine ne derseniz deyin fakat o tarihlerde kardeş kanı akmıştır. Biz gençliğimizi zamanında bu olaylar nedeniyle yaşamadık. Nice insanlar yetim ve öksüz kalmıştır. Gölgemizden bile çekinecek duruma gelmiştik. Nüfus bakımından Silvan tüm il ve ilçelerden en fazla olayların ve ölümlerin yaşandığı bir şehir haline gelmişti. Hepimiz kardeşiz hepimiz Silvanlıyız. Daha henüz 90'lı yılların acıları Silvan halkının üzerindeyken bu olayların tekrar başlamamasını temenni ediyoruz ve yine diyoruz ki herkesin provokasyonlara gelmemesi için duyarlı olması gerekir. 7 Haziran seçimlerine kadar bu provokasyonların olabileceği ihtimaller arasındadır. Bu nedenle her iki tarafın da bu konuda hassas olması gerekmektedir" dedi.

Heyet daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz