Görüş Bildir

Muhtarlar Devletin elçisi ve sözcüsü!

Vali Güzeloğlu, "milletin devlet ile ilişkisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle buluşmasında sesi sözü eli kolu olan muhtarlarımız ulvi bir görevi üstlenmektedirler" dedi.

Muhtarlar Devletin elçisi ve sözcüsü!

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde, 19 ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla çeşitli etkinlikler organize edildi. Diyarbakır'daki etkinlikte 40 yıl süreyle muhtarlık yapan Tavşanlı Muhtarı ile Kırkpınar ve Sağdıçlı Muhtarları plaketle ödüllendirildi. İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "milletin devlet ile ilişkisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle buluşmasında sesi sözü eli kolu olan muhtarlarımız çok önemli bir görev ifade ediyorlar"' dedi.

GAZİKÖŞKÜNDE YEMEK

Tarihi Gazi Köşkünde verilen yemeğe, İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, merkez ilçe kaymakamları, kamu görevlileri, muhtarlar ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Gününün 2015 yılından beri kutlandığını söyledi.

17 İLÇEDEKİ MUHTARLAR

Vali Güzeloğlu, “Bugün Diyarbakır’da 17 ilçemizin her bir köşesinden gelen milletimizin güvenini temsil eden onların oyları ile onlar adına onları temsil eden muhtarlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 1800’lü yıllardan itibaren bu topraklarda müessese olarak var olan vatandaşın temsilcisi olan ve kurumsal yanı ile milletin devlet ile ilişkisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle buluşmasında sesi sözü eli kolu olan muhtarlarımız çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Diyarbakır’dan da muhtarlarımız katıldı, 2019 yılına kadar milletin evi Beştepe’de bizzat Cumhurbaşkanımız ile buluşuyorsunuz.

DEVLET İLE MİLLETİN ELÇİSİ

Bunun alt başlığında ilimizde bizlerle, ilçe kaymakamlarımız ile büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız ile buluşuyorsunuz. Diyarbakır halkının devletine verdiği desteği, katkıyı, güveni, sizlerin şahsında takdirle karşılıyoruz. Başta terör ile mücadele olmak üzere, yurdun her bir köşesinde devleti ile bütünleşen ihanetin her türlüsüne karşı dimdik duran, bütün terör örgütlerine karşı net bir tavır ve kararlılıkla mücadelede devletine yardım ve yakın olan vatandaşlarımıza şükran duyuyoruz. Sizlerin aracılığıyla bütün vatandaşlarımızla teşekkür ediyoruz. Bu duruş en büyük güvencemiz ve gelecekle ilgili en büyük teminatımızdır” dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Güzeloğlu, 40 yılla en uzun süre görevde kalan Bağlar ilçesi Tavşanlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Sıddık Karacoşan, en yaşlı muhtar olan Kayapınar ilçesi Kırkpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ortakaya ve en genç muhtar olan Sur ilçesi Sağdıçlı Mahallesi Muhtarı Ümit Kaya’ya plaket verdi. Program verilen yemek ve çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İLÇELERDEKİ ETKİNLİKLER

Ergani Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Hamit Bıçak, tüm muhtarlar adına Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İnçe Hıdır Mahalle Muhtarı Metin Köseoğlu, törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından sona eren törene katılan muhtarlar, Kaymakam Mesut Çoban’ı makamında ziyaret etti.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN

Ziyarette konuşan Çoban, muhtarların köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynadığını belirtti.

Çoban, şunları kaydetti: "Muhtarlarımızın karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını kurarak geleceğe yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarla Günü belirlenmesi uygun görülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlar toplantısında, 'Benim muhtarım kendi mahallesinin lideridir.' demiştir. Dolayısıyla muhtarlık kurumunun önemini belirtmiştir."

KULP VE SİLVAN'DAKİ KUTLAMA

Kulp Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Alaca Mahallesi Muhtarı Tarık Başer, günün amlam ve önemini belirtti.

Başbakanlık tarafından 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu günü bizlere özel kılarak onure eden devlet büyüklerimize huzurunuzda şükranlarımı arz ediyorum. Muhtarlık müessesesi, ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumu olarak 1829 yılından bu güne faaliyetlerini sürdürmektedir."

Buarada,  Silvan  Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik, muhtarların devlet için çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü muhtarlar milletimizle devletimiz arasındaki en sağlıklı ve sağlam köprüdür." dedi.

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş de günün anlam ve önemini belirtti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi