Görüş Bildir

Muhtarlarda silah harcı sevinci

Muhtarlar, OHAL kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenlerin, uygun niteliklere sahip olmaları halinde silah taşımaya devam edebilmesi ve harçtan muaf tutulması kararını sevinçle karşıladı.

Muhtarlarda silah harcı sevinci

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler  yapıldığını, bu düzenlemeler arasında muhtarlarla ilgili de bir maddenin yer  aldığını söyledi.

Akdeniz, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4'üncü maddesiyle 6136  sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da  değişikliğe gidildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Buna göre en az bir dönem muhtarlık yapmış kişilerden alınan silah  ruhsatı harçları kaldırıldı. Bugün yapılan bu değişiklik muhtarlarımız açısından  oldukça olumlu bir karar. Daha önce 5 yıl boyunca görev yapan muhtarlarımız bu  süre içerisinde taşıdıkları silah için harç bedeli ödemiyordu ancak muhtarlık  görevinin sona ermesinin ardından her vatandaş gibi silah taşımaya devam etmeleri  durumunda silah harç bedelini ödeme mecburiyetindeydi. Artık bir dönem muhtarlık  yapmış arkadaşımız bu görevi sona erdikten sonra silah harç bedeli ödemek zorunda  kalmayacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi