Newroz kuşanması

Newrozu’nun kutlanacağı Newroz Parkı’ndaki hazırlıklar son aşamaya geldi. Billboardlarla süslenen kentte anons araçları da dolaşarak, halk Newroz’a davet ediliyor.

Newroz kuşanması

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde bu yıl “Mutlaka Kazanacağız” şiarıyla 33 ayrı merkezde kutlanan 2017 Newrozu’nun finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak. Newroz’un düzenleneceği Newroz Park’ta hazırlıklar tamamlanma aşamasına gelirken, çevre düzenleme ve yol çalışmalarının yapıldığı alan, dün itibari ile sarı, kırmızı, yeşil flamalar ile süslenmeye başlandı.

YOĞUN ÖNLEMLER

Newroz alanına giriş için 5 ayrı kapı açılırken, alanı çepeçevre saracak şekilde güvenlik bariyerleri kuruldu. Kutlamaya katılması beklenenler ise, güvenliği sağlayacak 2 bin görevlinin kontrollerinden geçerek alana girebilecek.

SATICILAR ALINMAYACAK

Alana yüzlerce seyyar tuvalet kurulurken, yine kalabalık nedeniyle yaşanan şebeke kesintisinin önüne geçebilmek için baz istasyonları kuruldu. Öte yandan güvenlik önlemleri kapsamında alan içerisine seyyar satıcıların bırakılmayacağı kararının alındığı öğrenildi.

SES SİSTEMİ KURULACAK

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen görevlilerce platform hazırlığı yapılırken, platforma asılacak pankartların ise yapılacak görüşmelerin ardından belirleneceği belirtildi. Gelenlerin platformdaki konuşmaları duyabilmesi için ses sistemi kuruldu. Alanda bu hazırlıklar sürerken, kentte Newroz’a katılım için çağrılar da sürüyor. Kentteki billboardlara Newroz afişleri asılırken, anons araçları da Newroz parçaları eşliğinde sokak sokak dolaşarak, etkinliğe katılım duyurusu yapılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz