Nöbet 44. gününde!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı yürütülen "Demokrasi Nöbeti" 44'üncü gününe girdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi'nde devam eden nöbete, görevden alınan DBB Başkanı Selçuk Mızraklı, HDP milletvekillileri, Batman ve Hakkari’nin de aralarında bulunduğu 17 belediyenin başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Alkış ve sloganların atıldığı nöbette, daha sonra açıklama yapıldı.

Nöbet 44. gününde!

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kayyum gidene kadar direnişi sürdüreceklerini belirterek, halkı direniş etrafında kenetlemeye çağırdı. HDP tarafından başlatılan imza kampanyasına dikkat çeken Ceylan, kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi.

 ‘KAYYUMLAR GİDECEK’

Nöbete katılan belediye başkanları adına konuşan Hakkari Belediyesini temsilen Cihan Kahraman, 44 gündür devam eden direnişe dikkat çekerek, "Kürtlerin direniş tarihinde Şeyh Said ve Seyit Rıza'dan gelen bir direniş geleneği var. Bu gelenek hiç bir zaman geri adım atmadı. Atmayacak. Şimdi de alanlarda kayyuma karşı direniyoruz ve asla geri adım atmayacağız. Kayyumlar gidecek" iddiasında bulundu.

 ‘DİREŞİNİMİZ KAZANACAK’

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ise "Yüz yıllık saldırı politikalarına karşı direnişimiz devam ediyor. İrademize kayyum atayanlar, insanımızın ölümüne de sebebiyet veriyor. Sadece zırhlı araçlarla onlarca kişi öldürüldü. Birlikte yaşam için mücadele veren Kürt halkına, Türkiye halkları da alanlara çıkarak destek veriyor. Bu çok önemlidir. Direnişimiz kazanacak" dedi.  Yapılan konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemine geçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz