Görüş Bildir

Nöbette Taviz Yok!

Darbe girişiminin ardından Diyarbakır'da vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Nöbette Taviz Yok!

Diyarbakır'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürdü.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için okutulan mevliti dinleyip dua etti.

Kızılay tarafından vatandaşlara çörek ve içecek ikramı yapıldı. Alanda vatandaşlara helva da dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken vatandaşlar duygulandı.

"Dik dur eğilme, bu halk seninle", "Erdoğan sevdalısıyız", "Millete cunta sökmez" dövizlerini taşıyan vatandaşlar, "Bayraklar inmez, ezanlar susmaz", "Halkın adamı Erdoğan" sloganları attı.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Programda yer alan Zülfiye Yalçın, halkın iradesini yansıtan Cumhurbaşkanı  Erdoğan için demokrasi nöbetine katıldıklarını söyledi.

Erdoğan'ın demokrat bir lider olduğunu belirten Yalçın, "Ölümüne kadar onu destekleyeceğiz. FETÖ terör örgütü insanların canına sebep oldu. Darbe girişiminde bulunanlar halkın katilidir." dedi.

 Vatandaşlardan Kadri Toprak da sabahlara kadar demokrasiye sahip çıkmak için alanlarda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar evlerine gitmeyeceklerini ifade eden Toprak, "Millet olarak sokaklarda sabahlıyoruz. Türkiye'nin güzel günler görmesi için demokrasiye sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da katıldı.

SİLVAN'DAKİ NÖBET

AK Parti Silvan İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen vatandaşlar da darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, konuşmasında, halkın darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Milletin gücü önünde hiçbir gücün duramayacağını belirten Kütük, "Yürek, kalp tankı ve uçağı yener. Milletin verdiği oylar, milletin namusudur ve şerefidir. Bağımsız irademize hiç kimsenin zincir vurmasına müsaade etmeyeceğiz. Herkes iradesine sahip çıktı." diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy ise darbeyi duydukları ilk andan itibaren sokaklara döküldüklerini söyledi

Darbeye karşı herkesin ortak düşüncede buluştuğunu belirten Aksoy, "Çanakkale'de şehit düşen dedelerimizin imanı ile imanlandık, daha bir heyecan ve dava hırsına büründük." dedi.

Vatandaşlardan Medeni Tuncer, darbenin halka karşı yapılmış bir suikast girişimi olduğunu belirterek, "FETÖ'nün uşakları Türkiye'yi bozmaya çalıştılar Türkiye ve dünyanın lideri Recep Tayip Erdoğan'a canımız, malımız feda olsun." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi