Nusaybin'de 2 bin 500 esnafın işyeri zarar gördü

Mardin'iin Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, ilçede yaşanan çatışmalar ve uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle bin esnafın iflas ettiğini, 2 bin 500 esnafın ise işyerlerinin zarar gördüğünü söyledi.

Nusaybin'de 2 bin 500 esnafın işyeri zarar gördü

PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması, kurdukların barikatların kaldırılması ve patlayıcı tuzaklarının imhası için Nusaybin'de başlatılan operasyonlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı halen 6 mahallede  devam ediyor. Çatışmalar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçedeki esnaf büyük zarar gördü.

"NUSAYBİN 10-20 YIL GERİYE GİTTİ"

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge, ilçe merkezinde faaliyet yürüten bin esnafın iflas ettiğini, çatışmalardan kaynaklı 2 bin 500 esnafın işyerinin de hasar gördüğünü söyledi. Başkan Bilge, devletin esnafın işyerinin onarılması adına şimdiye kadar herhangi bir destekte bulunmadığını, esnafın kendi imkanları ile işyerlerini onarmaya çalıştığını anlattı. Abdulgani Bilge, şunları söyledi:

"Son bir sene içerisinde meydana gelen olaylardan dolayı ilçemizdeki esnafımızın iş ve ekonomik hayatı büyük bir felakete sürüklemiştir. Ticaretimiz sekteye uğradı, ilçemiz hem sosyal, hem de ekonomik olarak 10-20 yıl geriye gitti. Her gün onlarca esnafımızın çaresizliğine şahit oluyoruz. İş yerleri kapalı olan esnaflarımız çek, senet, vergi borcu, banka kredileri ödeyemediği gibi işyeri ve evleri tahrip olan esnafımız, günlük hayatını  idame etmek için başkasının yanında yevmiye ile çalışmak zorunda kalmıştır. Esnafımızın zarar ve ziyanların, mağduriyetlerinin büyümeden biran önce giderilmesini istiyoruz. Nusaybin'deki basit usul vergi mükellefine tabii olan esnafımızın vergiden muaf edilmesi gerekiyor. İşyerleri yıkılan ve zarar gören esnafımıza nakdi yardımlar yapılması gerekmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz