Görüş Bildir

Nusaybin şehitleri memleketlerine uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün ile polis memuru Uğur Yıldız'ın cenazeleri, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Nusaybin şehitleri memleketlerine uğurlandı

Nusaybin İlçesi'nde hendek kazan, barikat kuran, patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 14 Mart'ta polis ve askerin müşterek düzenlediği operasyonlar kapsamında dün teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün ile polis memuru Uğur Yıldız için Mardin 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Selen Kışlasında uğurlama töreni düzenlendi.

Vali Ömer Faruk Koçak, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınlarının katıldığı törende önce şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duanın ardından şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Öngün'ün cenazesi memleketi Tokat'a, polis memuru şehit Uğur Yıldız'ın cenazesi ise Kastamonu'ya uğurlandı. Tören sırasında şehit yakınlarının ağıt yakıp tabutlara sarılması yürek dağladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi