O babaya iş! aileye yardım

Söz haber'in gündeme getirdiği "Üçüz çocukların" babası İhsan Dadar'ın dramına, Kayapınar Belediye Başkanvekili Kılıç sessiz kalmadı. Kılıç Dadır'a iş buldu, çocukların sağlık kontrolundan geçirdi.

O babaya iş! aileye yardım

8 yıl sonra üçüz çocuk sahibi olan işsiz İhsan Dadır ve ailesinin yaşadığı dramı "Üçüzler yardım bekliyor" başlığıyla gündeme getiren Diyarbakır Söz Gazetesinin haberi, yankı buldu. Dadır ailesinin çaresizliğine Kayapınar Belediye Başkanvekili Kaymakam Mustafa Kılıç, sessiz kalmadı.

AİLENİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Kılıç'ın talimatı üzerine harekete geçen Belediye Ekipleri, evlendikten 8 yıl sonra üçüz çocuk sahibi olan İhsan Dadır ile ailesini ziyaret etti. Ailenin sorunlarını dinleyen ekipler, üçüz çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklardan ikisinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun öğrenilmesi üzerine Kılıç’ın talimatıyla kalp hastası 2 çocuk Diyarbakır Çocuk ve Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesine götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildi.

BABAYA İŞ BULUNDU

Kayapınar Belediyesi yetkilileri, üçüzlere her türlü maddi ve manevi destekleri vereceklerini ifade ederek, “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kılıç’ın talimatları doğrultusunda Dadır ailesini ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını yakından duymak istedik. Kayapınar Belediyesi olarak, üçüzlerimize maddi olarak sahip çıkacağız. İlk olarak rahatsız olduğunu öğrendiğimiz iki çocuğumuzu tedavilerini yaptırmak için hastaneye yönlendireceğiz. Ardından da ailemizin ekonomik durumunu iyileştirmek için gerekli yardımları yapacağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatıyla, işsiz olan İhsan Dadır’ın  Belediyede işe alındığı öğrenildi

SÖZ HABERE TEŞEKKÜR

Baba İhsan Dadır Diyarbakır Söz gazetesine teşekkür ederek şunları söyledi; “Allah razı olsun Söz Gazetesinden derdimize dermen oldular sesimize ses verdiler benim sesimi duyurdular onların sayesinde Sayın Mustafa Kılıç başkanımızla görüştürdüler çocuklarıma gelecek oldular. İnşallah her şey bundan sonra çok güzel olacak başkan beyden de Allah razı olsun çocuklarımın tedavisi ile ilgilenecekler, ondan sonra bana iş imkânı sağladılar. Allah razı olsun ondan inşallah onun sayesinde çocuklarımın iyi bir geleceği olur bu hastalıktan da kurtulurlar çünkü ikisinin kalbi delikti bugün çocuklarımı da doktora götürüp tedavileri başlatılacak Allah hepsinden hepinizden razı olsun”

Kaynak: Diyarbakır Söz