Görüş Bildir

O bombalar nasıl geldi?

Üniversite kampüsünde 4 polis memurunu şehit eden bombalı saldırıyla ilgili "O bombalar nasıl geldi" sorusuna yanıt aranırken, 3 kişi gözaltına alındı. Patlamada 5 metre çapında, 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

O bombalar nasıl geldi?

Merkez Sur İlçesi'nden çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle Üniversitesi kampusundaki hafriyat alanında görevli polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin şehit edildiği, 2 polis memurunun de yaralandığı bombalı saldırı çok yönlü soruşturulurken, polis "O bombalar nasıl geldi?" sorusuna yanıt arıyor. Üç kişi gözaltına alınırken, bombanın patladığı yerde 5 metre çapında ve 1 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama sırasında mezarlık duvarının bir kısmı yıkıldı, bazı mezarlar tahrip oldu.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat döküm alanında çevre güvenliğini sağlayan çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında Sadi Tanoğlu Köyü Mezarlığı duvarının olduğu bölgeye önceden tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesine ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

4 polisin şehit olduğu, 2 polis memurunun yaralandığı bombalı saldırının ardından polis ekiplerince düzenlenen operasyonda olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla 3 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Gözaltına alınanlardan birinin olay sırasında yardım bahanesı ile olay yerine gelip bir polisin silahını aldığı belirtildi.

TERK EDİLMİŞ MOTOSİKLET

Saldırı noktasından 500 metre uzaklıkta terk edilmiş olarak bulunan ve Emniyet müdürlüğüne götürülen sepetli 2 motorsikletin ise incelenmesi sürüyor. Polis, soruşturma kapsamında Dicle Üniversitesi'nde bulunan güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

O BOMBALAR NASIL GELDİ

Polis özellikle, üniversite kampüsü ve harfiyet alanındaki güvenliği gözönüne alarak, "O bombalar nasıl geldi?" yönündeki soruya yanıt arıyor. Üniversitenin özel güvenliği ve il emniyet müdürlüğünen kendi ekiplerinin kontrolündeki bölgeye, 200 kilo civarında bombanın nasıl sokulup, yerleştirildiği gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamasında ilk soru oldu.

200 KİLO PATLAYICI

Olay yerinde 5 metre genişliğinde, 1 metre derinliğinde çukur oluşmasına, patlayıcının tuzaklandığı mezarlıkta da bazı mezarların tahrip olmasına neden olan patlamayla ilgili yapılan ilk incelemede saldırıda 200 kilogram patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

MEZARLIKLAR TEMİZLENDİ

Mezarlığa gelen bazı vatandaşlar, yakınlarının zarar gören mezarlarını temizledi. Bu arada yaralı polis memurlarının tedavisi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ediyor.

YARALILARI ZİYARET ETTİ

Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş ile birlikte Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralı polis memurlarını ziyaret etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi