Görüş Bildir

O silah AVM'ye nasıl girdi

Gece kulüplerinde assolistlik yapan Ülker Zengin Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezinde bulunduğu sırada sevgilisi tarafından öldürüldü. AVM’yi, ‘hizmet ayıbına’ neden olduğu nedeniyle kusurlu bulan mahkeme 180 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

O silah AVM'ye nasıl girdi
Diyarbakır’da bar ve otellerde şarkıcılık yapan 3 çocuk annesi Ülker Zengin (27), 27 Ocak 2009’da Bağlar İlçesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinde (AVM) bulunduğu sırada âşığı Mehmet Aksoy tarafından 5 kurşunla öldürüldü. Cinayet zanlısı evli 5 çocuk babası Aksoy’a 25 yıl hapis cezası verilirken, ihmal suçundan yargılanan 4 özel güvenlik görevlisi ise beraat etti. Samsun’da yaşayan ve Ülker Zengin’in 3 farklı evliliğinden olan 3 çocuğuna bakan annesi Nuran Kaymaz, Diyarbakır’da avukatı Serdar Balık aracılığıyla maddi ve manevi tazminat davası açtı.

KUSUR SAYILDI Diyarbakır 2. Tüketici Mahkemesi, cinayet zanlısı Mehmet Aksoy’un güvenlikçi ve x-ray cihazına rağmen alışveriş merkezine silahla girmesinde AVM’yi kusurlu buldu. Mahkeme, AVM’yi işleten Tutka şirketinin Tüketici Kanunu’ndan kaynaklı sunduğu hizmetlerin içerisinde güvenlik sağlama zorunluluğunun bulunduğuna ve güvenlik zafiyeti nedeniyle hizmetinin ayıplı olduğuna karar verdi. Mahkemenin, maddi ve manevi tespit için görevlendirdiği bilirkişi Ülker Zengin’in çocuklarına bakan anneanne Nuran Kaymaz’ın yaşam ömrünü ve çocukların 18 yaşına gelecekleri süreyi hesaplayarak ödenecek miktarı çıkardı.

REKOR CEZA Mahkeme: Kaymaz’a 66 bin, çocuklar; 8 yaşındaki G.A.Ş.’ye 44 bin 375 lira, 11 yaşındaki Y.Ç.Y.’ye 38 bin 819 ve 16 yaşındaki F.B.’ye 30 bin 891 olmak üzere toplam 180 bin 85 lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği cezayı onarsa iş merkezlerinde yaşanan ölüm olayları için karar emsal teşkil edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi