Ocak sahibi serbest!

Kaçak faaliyet gösteren kömür ocağında meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 zanlı, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ocak sahibi serbest!

Şırnak'ta ruhsatsız faaliyet gösteren kömür ocağında meydana gelen ve 7 işçinin öldüğü göçükle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol kararıyla salıverildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığınca Şırnak-Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde ruhsatsız işletilen bir kömür ocağında meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybettiği, bir işçinin ağır yaralandığı göçüğün ardından başlatılan soruşturma devam ediyor.

HERKES SERBEST

Soruşturma kapsamında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan gözaltına alınan F.Y, B.A. ve M.E.M. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından Şırnak Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 3 kişi, haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri konularak serbest bırakıldı.

O ALAN KAÇAK BÖLGE

Şırnak Valiliği: Göçüğün olduğu yerdeki faaliyet kaçak

ŞIRNAK'ta, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı kömür ocağındaki göçük ile ilgili açıklama yapan Valilik, kazanın olduğu alanın her ne kadar ruhsat alanı içinde olmasına rağmen Uygulama Projesi'nin dışında gerçekleştiğinden kaçak bir faaliyet olarak değerlendirildiğini belirtti.

'19 SAHADA ÜRETİM YAPILMAKTA'

Şırnak Valiliği açıklamasının sonunda ise, Şırnak İl Özel İdaresinin 4 noktada kantarları olduğu, bu dönemde söz konusu sahada üretim ve satış izni olmadığı için, ruhsatlı sahalarda üretilen kömürler dışında herhangi bir kömür tartımı yapılması söz konu olmadığı da belirtilerek, "Ayrıca Valiliğimizce kaçak kömür üretim ve sevkiyatının engellenmesi için; üretime kapalı alanların giriş ve çıkışlarının fiziki engellerle kapatılmasının yanında, kolluk kuvvetleri ve diğer ilgili birimlerimizce de gerekli denetimler aralıksız olarak devam ettirilmektedir. Şırnak yöresinde Maden İşleri Genel Müdürlüğünce verilen 19 adet işletme ruhsatlı sahada üretimler yapılmakta, Şırnak- Cizre karayolu üzerinde değişik noktalarda kömür stokları bulunmaktadır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz