"Oğlumun canına kıyanları lanetliyorum"

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, bekçilik yapan babasına yemek götürürken terör örgütü PKK mensuplarınca iş makinesinin altına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Maşallah Şipallı'nın ailesi, evlatlarının acısını yaşıyor.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının bombalı saldırısında hayatını kaybeden Maşallah Şipallı'nın ailesi, aradan aylar geçmesine rağmen kaybettikleri evlatlarının acısını unutamıyor.

İlçe Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesinde bekçilik yaparken, teröristlerce bir iş makinesinin altına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu kendisine yemek getiren 33 yaşındaki oğlu Maşallah Şipallı'yı kaybeden baba Mehmet Şirin Şipallı (65), yaklaşık 11 ay önce yaşadığı o acı geceyi AA muhabirine anlattı.

Oğlunun hayatını kaybettiği patlamada ağır yaralanan Şipallı, 5 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Şantiyede nöbet tutarken oğlundan kendisine yemek getirmesini istediğini belirten Şipallı, patlama anını şöyle anlattı:

"Şantiyeye ailesiyle gelen oğlumu karşılamak için dışarı çıktım. Şantiyedeki bir greyderin tekerleğinin yanında ateş olduğunu gördüm. Bomba olduğunu bilmiyordum. Greyderin yanmaması için gidip o ateşi almak isterken, oğlum benden önce alıp atmak istedi. Oğlumun eline almasıyla bir anda patlama meydana geldi. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Bitlis'teki hastanelerin ardından Muş'a sevk edildim. Orada 5 gün boyunca yoğun bakımda kaldım. Gözümü açtıktan sonra patlamanın olduğunu hatırladım. Vücudumun büyük bir bölümü yanmış, birçok yerine bomba parçaları saplanmıştı. Birçok kez ameliyat oldum. Her gün akrabalarım hastaneye ziyaretime geliyordu. Kendilerine oğlum Maşallah neden gelmiyor diye soruyordum. Ancak bombanın oğlumun elinde patladığını hatırlamıyordum. Hastaneden taburcu olduktan sonra eve geldim ve oğlumu kaybettiğimi burada hatırladım."

- "Hainler rahat bıraksa Türkiye daha da ileri gidecekti"

"Oğlumun canına kıyanları lanetliyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Onlardan davacıyım." diyen Şipallı, şunları söyledi:

"Fakir fukaraları öldürüyorlar. Bunu neden yapıyorlar, devletimizi ve askerlerimizi vuruyorlar? Evvelden beri onları sevmiyorum, küfür de etmedim. Kendi işime baktım. Devlet bana bir iş vermişti ve görevimi doğru dürüst yerine getiriyordum. Olayın ardından her gün rahatsızım ve hastanelerdeyim. Oğlumun hayatına kıyanları lanetliyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Onlardan davacıyım. Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı çok seviyorum. Cumhurbaşkanımız başa geldiği günden beri Türkiye ayağa kalktı. Türkiye zengin ve iyi bir duruma geldi ama bu hainler rahat bırakmıyor. Eğer bıraksalardı, Türkiye daha da ileri gidecekti. Bu hainleri lanetliyorum."

- "Kardeşim geride 3 yetim bıraktı"

Şipallı'nın imam olan ağabeyi Sabrullah Şipallı da terör örgütünün sivillere yönelik saldırılarını lanetledi.

Devlete, millete ve vatandaşlara haksızlık yapıldığını ve bu haksızlığın halen devam ettiğini kaydeden Şipallı, şöyle dedi:

"Nereden, hangi mezhepten, ırktan ve dinden gelirse gelsin, bu saldırıları kınıyoruz ve lanetliyoruz. Saldırılarda en çok masum ve sivil insanlar yara alıyor, zarar görüyor. Kardeşim 33 yaşındaydı, geride 3 yetim bıraktı. Çok acı bir şekilde vefat etti. Kendisi şehit oldu. İnşallah Allah katında da şehittir. Hakkımızı helal etmiyoruz. Onları da en kötü şekilde lanetliyoruz. Allah onlara, zalimlere ve bütün kafirlere fırsat vermesin. Bütün şehitlerimize de Allah'tan rahmet, geride kalan ailelerine de sabır diliyorum. Çok şükür Müslüman ve muhafazakar bir aileyiz. Sosyalist ve bu teröristlerle hiçbir ilişkimiz olmamış, olmayacak da."

- "Kardeşimi kendim yıkadım ve defnettim"

Sabrullah Şipallı, şunları ifade etti:

"Kardeşimin cenazesi bayağı yıpranmıştı. Bir imam olarak kardeşimi kendim yıkadım ve defnettim. En güzel şekilde dini vecibeleri yerine getirdik. Böyle bir canilik hiçbir insanlığa ve davaya sığmaz. Bu işe kim girişmişse ve yapmışsa, hiçbir insanlığa, millete ve dine sığmaz. Allah'ın izniyle hiçbir zaman muvaffak olmayacaklar. Yapacakları tek şey kendilerinin ve masum insanların canını yakmaktır. Başka bir gayeleri yok. Çünkü bunların hepsi maşadır. Gençlerimizi ve evlatlarımızı bizden çalıyorlar."

- "Bu bir Kürt davası değildir"

Bölge insanından terör örgütünün oyununa gelmemesini isteyen Şipallı, "Bu bir Kürt davası değildir. Kesinlikle amaçları İslam dinini yıpratmak ve başkalarına hizmet etmektir. Hiç kimse kanmasın. Bir Kürt olarak bunu lanetliyorum. İslamiyette, dinde ve insanlıkta böyle bir dava yok, olmamış ve olmayacak da. Bu acıyı en çok yaşayan ailelerden biri olarak, kardeşimi kaybettim. Babamın ve ailemin ruh sağlığı yerinde değil. Kardeşim ailesiyle o olayı yaşadı. Çocukları da oradaydı. Patlamadan dolayı babamın kulak zarları patladı ve şimdi duymada sıkıntı yaşıyor. Bu olayları en iyi bilenlerden biri olduğumuz için şiddetle kınıyoruz. Hakkımızı da helal etmiyoruz." diye konuştu.

- Olay

İlçede 3 Ekim 2015 günü Muş Caddesi'ndeki Köylere Hizmet Götürme Birliği Şantiyesinde bekçilik yapan babası Mehmet Şerif Şipallı'ya eşi ve çocuklarıyla yemek götüren Maşallah Şipallı (33), şantiyedeki bir iş makinesinin altına teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybetmiş, baba Şipallı ağır yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz