Öğrenci derneğine baskın: 16 Dernek üyesi gözaltında!

Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği’nde, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından savcılık talimatıyla arama yapılırken, 16 kişi gözaltına alındı. PKK adına bağış topladığı ve propaganda yaptığı öne sürülen şüpheliler dernek binasından kelepçeli bir şekilde çıkarıldı.

Öğrenci derneğine baskın: 16 Dernek üyesi gözaltında!
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri savcılık talimatıyla Karaumurbey Mahallesi’nde Coştur İş Merkezinin 3’üncü katındaki Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği’nde baskın düzenleyerek arama başlattı. Yaklaşık 2 saat süren aramada bilgisayar, evrak ve afişlerle birlikte içerisinde bir miktar para olduğu belirtilen bağış kutusuna da el konuldu. 


16 DERNEK ÜYESİ GÖZALTINDA

Aralarında kadınların da bulunduğu 16 dernek üyesi elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı. Dernekteki şüphelilerin PKK adına bağış topladığı ve propaganda yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.


Kaynak: Diyarbakır Söz