Görüş Bildir

Öğrenciler; Küdüs Müslümanlarındır!

Siirt ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

Öğrenciler; Küdüs Müslümanlarındır!

Siirt ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınandı.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı ve Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) öncülüğünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, ABD'nin Kudüs ile ilgili kararını 4 dilde protesto etti.

Kezer Yerleşkesindeki Eğitim Fakültesi önünde toplanan ve "Kudüs bir sınav kağıdı, her mümin kulun önünde", "Biz Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak imkan değil iman meselesidir" ve "Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır" yazılı pankart taşıyan grup, daha sonra Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce açıklama yaptı.

SİÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Halil İbrahim Süzgün, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ün hukuki ve tarihi statüsüne halel getiren bu isabetsiz ve yanlış kararın, maşeri vicdanda karşılık bulmadığını söyledi.

Kararının bölgede huzur bekleyenleri sükutu hayale uğrattığını belirten Süzgün, "Uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler kararlarını ve başta İslam alemi olmak üzere ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu girişim kabul edilemez. Uluslararası camia ve Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan bu kararı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Öte yandan, Eğitim Bir-Sen Siirt Üniversitesi Temsilciliği de yemekhane önünde açıklama yaptı. Grup adına konuşan Mehmet Selim İçin, söz konusu kararın İslam dünyasının bir öndere ihtiyacı var olduğunun göstergesi olduğunu işaret ederek, "Tarihte bu önder hep coğrafyamızdan çıkmıştır. Bu önder, Büyük Türkiye Cumhuriyeti'dir." ifadesini kullandı.

- Kız İmam Hatip öğrencilerden tepki

  Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de ABD'ni söz konusu kararını gerçekleştirdikleri koreografiyle protesto etti.

Okul Müdürü Sait Tunç, kararın hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Bu pervasızca alınan karar Müslümanlar için yok hükmündedir. Öğrencilerimizle beraber bu teşebbüse karşı koreografi gösterisi düzenleyerek tepkimizi ortaya koyduk." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi