Öğretmen ‘korsan’ çıktı!

"Diyarbakır Sevdalısı" diye servis edilen Ugandalı Vanitho İvan’ın Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışma izni aldığı okulda kaçak bir şekilde öğretmenlik yaptığı tespit edildi

Öğretmen ‘korsan’ çıktı!

Anadolu Ajansı’nın geçtiğimiz günlerde, “Diyarbakır sevdalısı” olarak servis ettiği ancak başta Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah Çiftçi olmak üzere çok sayıda kişi tarafından sosyal medyada FETÖ’cü olabileceğine ilişkin paylaşımların yapıldığı Ugandalı sözde İngilizce öğretmeni Vanitho Ivan’ın korsan olarak çalıştığı ortaya çıktı. Çalıştığı özel bir okulun internet sitesinde, okulun ortaokul bölümünde öğretmen kadrosunda gözüken Ivan’ın, Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalışma izni aldığı tespit edildi. İHA’nın telefonla ulaştığı Okulun Ortaokul Müdürü Ahmet Tanrıverdi, Ivan’ın okulda Halkla İlişkiler Uzmanı olarak görev yaptığını, öğrenci ve velileriyle ilgilendiğini savunarak, internet sitesindeki öğretmen kadrosuna yanlışlıkla dahil edildiğini iddia etti. Telefon görüşmesinin ardından Ivan’ın adı ve bilgilerinin siteden kaldırılması dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Ivan’ın kendilerinde kaydının bulunmadığını belirterek, öğretmenlik yapmak için onay alınmadığına işaret etti.

“FETÖ, Afrika’da yetiştirdiklerini Müslüman ülkelere gönderiyor”

Ivan’ın, paylaşımları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Stratejist ve Siyaset Bilimci Abdullah Çiftçi, konuya ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlardaki amacının haberin arka planını analiz yapmak olduğunu belirterek, “FETÖ’nün Afrika’daki çalışmalarını biliyoruz. Haberi gördüğümde bunun FETÖ’cü olabilme ihtimalini düşünerek, inceleme yaptım. FETÖ’nün olimpiyatlarında yer almış, okullarında okumuş. FETÖ’cü hesapları engellememiş ve halen takip ediyor. Uganda’daki tüm FETÖ’cüleri takip ediyor. Takipçileri arasında PKK’lılar da var. FETÖ’nün Afrika’daki okullarda yetiştirdiklerini diğer Müslüman ülkelere göndererek, ajan olarak kullandığına ilişkin eski analizlerim de var. Böyle çok yönlü biri gelip, ‘Türkçeyi Diyarbakır’da öğrendim’ diyor. Ajan demediğim halde bana ajan dediğimi ileri sürerek dava açmış. Ben bu kişiye ajan ya da FETÖ’cü demiyorum. Bir haberin analizi nasıl yapılır, ona dikkat çekiyorum. Diyarbakır güçlü bir bölgedir ve buraya gelen yabancılara dikkat çekiyorum. Yabancıların burada kontrol altına alınması lazım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde geçilen haberde, Ivan’ın biriktirdiği harçlıklarla geldiği Türkiye'ye aşık olduğu ve Diyarbakır'a yerleşerek öğretmenlik yapmaya başladığı belirtilmişti. Haberde, Kürtçe de öğrenen Ivan’ın eşini ve iki kardeşini ikna ederek kentte yeni bir yaşama başladığı kaydedilmişti. Haberin yayılmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından Ivan’ın FETÖ’cü olduğu ileri sürülmüş, FETÖ’cülerle resimlerinin olduğu ve FETÖ’nün okullarında okuduğu iddia edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz