Öğretmene, Erdoğan'a hakaret soruşturması

Antalya'da, geçen yıl Berkin Elvan'ın ölümü yüzünden düzenlenen yürüyüşte, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ittiği suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan fizik öğretmeni Hüseyin Ceyhan hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı.

Öğretmene, Erdoğan'a hakaret soruşturması
Antalya'da Serik Lisesi'nde fizik öğretmeni ve aynı zamanda Eğitim- Sen'in ilçe temsilcisi 49 yaşındaki Hüseyin Ceyhan, 12 Mart 2014 tarihinde KESK ve DİSK öncülüğünde Berkin Elvan'ın ölümü yüzünden düzenlenen yürüyüşe katıldı. Hüseyin Ceyhan hakkında, yürüyüş sırasında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla dava açıldı.
Erdoğan'a hakaretten 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren Ceyhan hakkında, bu kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma açtı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişin, Serik Lisesi'nde yürüttüğü soruşturma kapsamında bazı öğretmen ve öğrencilere Ceyhan'a ilişkin 'Nasıl biridir, neler yapıyor, herhangi bir siyasi çalışma yapıyor mu, huzursuzluk çıkarıyor mu' gibi sorular yönelttiği belirtildi. Ceyhan hakkındaki soruşturma süreci devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler