Görüş Bildir

Öğretmene kurşun yağdırıldı

Silvan İlçesi'nde Milli Eğitim'e bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde (RAM) müdür yardımıcısı olan öğretmen İzettin Güven, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Öğretmene kurşun yağdırıldı

Silvan İlçesi'nde Milli Eğitim'e bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde (RAM) müdür yardımıcısı olan öğretmen İzettin Güven, oturduğu apartmanda evinin bulunduğu kata çıkmak için asansöre binerken, silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna isabet eden 7 kurşunla ağır yaralanan Güven, hastanede tedaviye alındı.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki Bahçelievler Sitesi'nde meydana geldi. Silvan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde müdür yardımcılığı görevini yürüten psikolojik danışman ve rehber öğretmen 33 yaşındaki İzettin Güven, oturduğu apartmanda evinin bulunduğu kata çıkmak için asansöre binerken, silahlı saldırıya uğradı.

EVİNE GİDERKEN VURULDU

Kimliği belirsiz kişilerce, tabancayla yakın mesafeden 7 el ateş etti. Evli ve 1 çocuk babası Güven, kanlar içerisinde yere yığılırken, sitede oturan 4 emniyet bekçisi silah sesleri üzerine balkonlara çıkıp, kaçan saldırgana ateş etti.

6 KURŞUN İSABET ETTİ

Site sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İzzettin Güven, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Boyun ve sırt bölgesine 6, ayağına da 1 kurşun isabet eden İzzettin Güven, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

SİYASİ YÖNÜNÜN OLUP OLMADIĞI

Kaymakam Adem Çelik ve Emniyet Müdürü Mehmet Güçlü de saldırının meydana geldiği siteye gelerek, buradaki görevlilerden olayla ilgili bilgi aldı. Bölgedeki güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alıp, görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÜVENLİK KAMERALARINDA

Polisin yaptığı araştırma ve inceleme devam ederken, saldırganların 3 kişi olduğu belirtildi. Güvenlik kameraları ve çevredekilerin verdiği bilgiler ışığında, 2 kişinin gözcülük yaptığı, 3'üncü kişinin ise binaya girerek silalı saldırıyı gerçekleştirden sonra kaçtıkları kaydedildi. Kaçmaya çalışan 3 kişiden birinin de, aynı sitede oturan 4 emniyet bekçisinin açtığı ateşle yaralandığını tespit eden polis, olayın siyasi olup olmadığı konusunu da araştırıyor.

Güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının beyanına göre eşkalleri belirlenen 3 saldırganın yakalanması amacıyla dün akşam başlattığı çalışma devam ediyor. Olayla henüz gözaltına alınan kimse bulunmazken polis yetkilileri, silahlı saldırı olayın siyasi olup olmadığını konusunu da araştırıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi