Oğul Anter'den AK Parti'ye övgü

''10 yıl önce bu ülke 'Kürt' denildiğinde 'kart kurt' seslerinden bahsediyordu. Bu gelişmeler gökten zembille inmedi. 3 dönemdir AK parti hükümeti bunu başarıyor''

Oğul Anter'den AK Parti'ye övgü

Yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, babasının suikastında tetikçilik yaptığı iddiasıyla Hamit Yıldırım'ın Şırnak'ta gözaltına alınmasına ilişkin, ''10 yıl önce bu ülke 'Kürt' denildiğinde kart kurt seslerinden bahsediyordu. Bu gelişmeler gökten zembille inmedi. 3 dönemdir AK parti hükümeti bunu başarıyor'' dedi.

Anter, Yıldırım'ın, Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda, babasının suikastında tetikçi olduğu iddiasıyla Şırnak'ta gözaltına alınmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. ''Benim tetikçi ile işim yok. Benim derdim büyükler'' diyen Anter, ''zamanın hükümdarı'' diye nitelendirdiği babasının suikastına asıl emri verenlerin mahkum olmasını istediğini belirtti.

OĞUL ANTER'DEN AK PARTİYE ÖVGÜ

Anter, suikasta karar veren, suikast emrini verenlerden davacı olmak istediğini ifade ederek, ''Ben yeni vatandaşlığımı ve kimliğimi aldım. Ben bu kişilerden davacı olmak istiyorum. Kenan Evren nasıl yargılanıyorsa onların da yargılanması lazım. Tansu hanımın 'herkes gelsin sonra ben ekim ayında gelip cevap veririm' sözü gibi bir olguya dayanamıyorum. Ben onlara gereken cevabı veririm. Geçmiş ile bugün karşılaştırıldığında ne kadar inkar edersek edelim arada çok fark var. Benim böyle konuşabilme, sizin böyle soru sorabilme hakkınız var mıydı? Yoktu'' diye konuştu.

BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL KÜRT OLMAK

Anter, ülkeden ayrılırken ''ben Kürdüm'' dediği için 10 yıl ile yargılandığını hatırlatarak, artık böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Diyalog halinde tüm sorunların altından kalkılabileceğine inandığını ifade eden Anter, şöyle dedi: ''10 yıl önce bu ülke 'Kürt' denildiğinde 'kart kurt' seslerinden bahsediyordu. Bu gelişmeler gökten zembille inmedi. 3 dönemdir AK parti hükümeti bunu başarıyor. BDP'de Meclis'te temsil ediyor. Diyalog halinde, birbirimize hakaret etmeden, anlayış ile görüşürsek bunların altından kalkarız. Bu şerefsizlerin, bizi mahvedenlerin hakkından geliriz. Bunlar kendi menfaatleri için halkını düşünmeyen topluluklar. Yahudisi, Kürdü, Ermenisi, Türkü, Çerkezi, Rumu demeksizin hepimiz bu memleketin vatandaşıyız. Hükümetin yaptığı çalışmaları olumlu buluyorum. Bu konuda tenkit de edilebilirim. Ancak bunlar benim düşüncelerim. Gelişmeler eski ile mukayese kabul etmez. Bu tür adımların daha fazla atılmasını istiyor ve hükümete bu konuların üzerinde durduğu için teşekkür ediyorum. Bu hükümet, muhalefete rağmen nasıl tahammül ediyor ve bu konuların üzerinde durabiliyor, şaşırıyorum. Hükümet hala barış istiyor. Bizim de biraz elimizi taşın altına koymamız lazım. Bunu hep birlikte yapmamız lazım. Ne olur yapalım. Birlikte oturalım halk karar versin. Bizim suçumuz değil Kürt olmak.'' Anter, babasının suikastı ile ilgili açılacak davayı sonun kadar takip edeceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz