Görüş Bildir

Olcay ailesi dram yaşıyor

5 çocuğuyla yalnız yaşayan Süllü Olcay, Kaymakamlığın kendilerine yaptırdığı evin toprak kayması sonucu kullanılmaz hale gelince, bir kez daha sokakta kaldı. Olcay, “Önce Allah sonra Cumhurbaşkanından yardım bekliyorum” dedi.

Olcay ailesi dram yaşıyor

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde eşiyle boşandıktan sonra 5 çocuğuyla baş başa kalan kadına kaymakamlık tarafından yapılan ev heyelan sonucu kullanılamaz hale geldi. Geçici olarak başka bir evde kalan mağdur kadın, “Önce Allah’tan sonra da Cumhurbaşkanında yardım bekliyorum” dedi.

Kulp ilçesi Aygün mahallesi nüfusuna kayıtlı 5 çocuklu Süslü Olcay, 10 yıl önce eşi tarafından terk edildi. Daha sonra eşinden boşanan Olcay’ın müracaatı üzerine Kulp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı acılığıyla çeşitli yardımların yanında yine ilçe merkezinde bir mezarlığın yanındaki arazide prefabrik tarzı ev yapıldı.

PREFABRİK EVİ HEYELAN YIKTI

Evin bir süre önce meydana gelen heyelan sonucunda kullanılamaz duruma geldiğini ifade eden Olcay, geçici olarak kaldığı evin kirasını ödeyemediğini söyledi.

Olcay, “İki çocuğum astım hastası bir çocuğumda bağırsak hastalığına yakalanmış ve sürekli ilçe dışında bulunan hastanelerde tedavi etmekteyim. Özellikle bağırsak hastalığına yakalanan çocuğumun tedavileri Elazığ ilinde sürdürdüğüm için maddi olarak çok büyük sorunlar yaşamaktayım. Zaten hiçbir gelirim kaynağım yoktur. Maddi durumumda iyi değil geçimlerimi zor şartlar altında sürdürmekteyim ve haftada iki sefer çocuklarımı tedaviye götürdüğüm zaman ise yol parasını ve hastanede ihtiyaç duyulan harcamalarımı karşılayamaz duruma geldim” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİMİ DUYMASINI İSTİYORUM”

Kaymakamlık tarafından arazisi uygun olmayan yerde yapılan prefabrik tarzı evin meydana gelen heyelan sonrasında yıkıldığını ve kullanılamaz hale geldiğini anlatan Olcay, “7 aydır Kulp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bana bin lira verdi. Bu parayla bir yıla yakınır aylık 500 lira olan kiramı karşılayamaz duruma geldiğim gibi elektrik borcumda ödeyemediğimden haciz geldi. Şuan elektriksiz bir evde çocuklarımla beraber yaşıyoruz. Önce Allah sonra sayın cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Başka kimse benim derdimi çözemez. Sayın cumhurbaşkanımızın sesimi duymasını istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi