Görüş Bildir

Önce Adalet, şimdi de spor! Fenerbahçe'ye silahlı saldırı

Rize'de oynanan Çaykur Rizespor maçından dönen Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu otobüs şoförü yaralandı.

Önce Adalet, şimdi de spor! Fenerbahçe'ye silahlı saldırı

Trabzon'un Arsin ilçesi yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda otobüs şoförü yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bu gece meydana gelen silahlı saldırı olayı gündeme bomba gibi düşerken, siyasi ve futbol camiası olaya tepki göstererek Fenerbahçe futbolcularına ve spor kulübüne de geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Olayla ilgili incelemenin devam ettiğini bildiren Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, sporcuları taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırı için "Son durum silah gibi gözüküyor. Net bir şey söylemek için erken ama tüfekle ateş edilmiş gibi gözüküyor" dedi.

FENERBAHÇE YÖNETİMİNDEN SERT TEPKİ

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, futbol takımlarını taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan saldırıyla ilgili olarak "Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Taşı falan geçtik, silah var" dedi.

FBTV'ye açıklamada bulunan Ekşioğlu, saldırı nedeniyle otobüs şoförünün yaralandığını belirterek, "Öncelikle dualarımız şoför arkadaşlarımızla. İnşallah hafif atlatır, oradan gelecek haberi bekliyoruz ama Allah korudu hepimizi. Söyleyebilecek hiçbir şey yok. Bu bir vahşet. Bunu körükleyenler ve kaşıyanlar utansın. Bu bir vahşet, bu bir son nokta. Otobüsü gördünüz. Silah vardı, silahtan bahsediyoruz. Taşı falan geçtik, silah var. Söylenebilecek hiçbir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu da Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bu saldırıyı sadece güzide bir kulübümüze değil, Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almaları için olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz" açıklamasında bulundu.

BEŞİKTAŞ VE MERSİN İDMANYURDU KULÜLERİNDEN KINAMA

Beşiktaş ve Mersin İdmanyurdu kulüpleri de Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirterek "geçmiş olsun" mesajı yayınladılar.

Beşiktaş kulübü "Çaykur Rizespor deplasmanından dönmekte olan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı esefle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

Mersin İdmanyurdu kulübünün resmi internet sitesinde başkan Ali Kahramanlı imzasıyla yer alan mesajda, Fenerbahçe kafilesine yönelik kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırı şiddetle ve esefle kınandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi