Önce dolandırdılar sonra eğlendiler

Adana merkezli 10 ilde, vatandaşları telefonla dolandırdığı öne sürülen suç örgütü üyelerinin dolandırdıkları kişilerden aldıkları paralarla eğlendikleri ortaya çıktı.

Önce dolandırdılar sonra eğlendiler

Adana merkezli 10 ilde, vatandaşları telefonla dolandırdığı öne sürülen suç örgütü üyelerinin dolandırdıkları kişilerden aldıkları paralarla eğlendikleri anlar görüntülere yansıdı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, telefonla dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik 21 Şubat'ta düzenlediği operasyonda yakalanan şüphelilerin cep telefonlarını incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalarda örgüt lideri olduğu belirtilen Cuma A'nın cep telefonunda örgüt üyelerinin dolandırdıkları kişilerden aldıkları paralarla eğlendikleri anın görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde bir arazide yemek yiyen örgüt üyelerinden bazılarının alkol alarak müzik eşliğinde eğlendikleri görülüyor. Görüntüyü çeken bir kişinin eğlenceye katılanların isimlerini tek tek söylediği ve daha sonra "kontörcü" diye seslendiği duyuluyor. Birbirlerine dolandırıcılıkla ilgili sorular yönelten şüphelilerden birinin de "Arkadaşlar çok dürüst. Özellikle Cuma bey çok dürüst." dediği görülüyor.

DİYARBAKIR BAĞLANTILI

Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekipleri, yaklaşık 2 ay süren teknik takip sonucu, 21 Şubat'ta Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin'de 100 ayrı adrese özel harekat ekiplerinin de desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenleyerek 50 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerden 12'si savcılığın talimatıyla emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü savcılıkça, 14'ü adli kontrol şartıyla, biri ev hapsi cezasıyla serbest bırakılmış, 19'u ise tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz