Görüş Bildir

Önce yaya peşi peya!

Trafikte yaya önceliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla caddelerdeki uyarı tabelaları Türkçe ve Kürtçe olarak düzenlenmeye başlandı.

Önce yaya peşi peya!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, trafikte yaya önceliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla kent merkezinde, araç ile yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelere Türkçe ve Kürtçe olmak üzere görsellerle desteklenen yazılama çalışmaları gerçekleştirdi.

Kayyum döneminde ortadan kaldırılan iki dilli hizmetleri etkin kılmak için HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı yeniden çalışmalara başladı. DBB Ulaşım Daire Başkanlığı, Türkiye’de 2019 yılının “Yaya öncelikli trafik yılı” ilan edilmesinin ardından kent merkezindeki caddelerde Kürtçe “Peşî Peya”, Türkçe “Önce Yaya” olmak üzere 2 dilli yazılmaya başlandı. Yaya güvenliğini sağlamak amacıyla trafiğin yoğun olduğu caddelerdeki yazılar görsellerle destekleniyor.

ÇALIŞMALAR GECE YAPILIYOR

Araç sürücülerinin yayalara öncelik vermesi için yapılan çalışma Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ne bağlı Kamışlo Bulvarı üzerinde başlatıldı. Yaya geçitlerin olduğu yolun gidiş ve geliş yönleri görsellerle de destekleniyor. Araç sürücülerinin göreceği şekilde yola çizilen uyarıcı yazılar, trafiğin aksamaması için gece geç saatlerde yapılıyor. 

Belediye, yaya güvenliği amacıyla görsellerle desteklenen çalışmayı kentin ihtiyaç duyulan caddelerinde sürdürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi