Onlarla buluştu!

İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret etmesi amacıyla hazırlanan "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Diyarbakır’dan İstanbul ve Çanakkale illerini ziyaret eden öğrenciler, 3 günlük gezilerini tamamlayarak, şehre döndü.

Onlarla buluştu!

İçişleri Bakanlığının 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret etmesi amacıyla hazırlanan "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında  Diyarbakır’dan İstanbul ve Çanakkale illerini ziyaret eden öğrenciler, 3 günlük  gezilerini tamamlayarak, şehre döndü.

VALİ ÖĞRENCİLERLE

Gezinin ardından Diyarbakır’a dönen öğrencileri İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  Valilik Toplantı salonunda kabul etti.

Ziyarette, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Öğrenciler ve öğretmenleri yer aldı.

Gezilerden dönen öğrenciler Vali Güzeloğlu’na, İstanbul ve Çanakkale’deki tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ile buradaki duygu ve düşüncelerini anlattılar. Geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Güzeloğlu’na, geziye katılmış 910 öğrencinin gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerinin yazıldığı mektuplardan seçilen, 40 öğrencinin yazdığı mektup, bir kitap halinde hediye edildi. Ziyarette, Öğrenciler Vali Güzeloğlu’na çiçek takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdi

Kaynak: Diyarbakır Söz