Onurlu bir barışı miras bırakana dek…

HDP Sözcüsü Baydemir: "Legal siyaset demokratik kanaları ile mücadelemizi bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı miras bırakıncaya kadar sürdüreceğiz" dedi.

Onurlu bir barışı miras bırakana dek…

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Legal siyaset demokratik kanaları ile mücadelemizi bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı miras bırakıncaya kadar sürdüreceğiz." dedi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Ekin Parkı'nda HDP'li milletvekilleri ile açıklama yapan Baydemir, kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile insanların ekmeğine el koyulduğunu savundu.

Yaşanan çatışmaların faturasının HDP'ye çıkarıldığını öne süren Baydemir, "Biz buna itiraz etmeye devam edeceğiz. Bu nöbet aynı zamanda baskı rejimine itirazdır." ifadesini kullandı.

MADEN İŞLETMECİLİĞİ YAPILACAK

Baydemir, Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı 6 mahallesinde oturanlara mahalleyi boşaltmaları için tebligat yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Gerekçe maden işletmeciliği yapılacak. Maden fabrikası işletilsin, bazılarına peşkeş çekilsin diye 300 hane boşaltılacak. Toplamda bini aşkın nüfus evsiz kalacak. Vicdan ve adalet nöbeti aynı zamanda bu peşkeş çekmeye karşıda insanlığa çağrıdır."

KURULTAY TERÖR FAALİYETİ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Baydemir, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yapmış olduğu mevsimlik işçilerin yaşamış olduğu sorunların araştırılması kurultayının terör faaliyeti olarak nitelendirildiğini iddia etti.

EYLEM SONA ERECEK Mİ?

Bir gazetecinin, eylemin sona erip ermeyeceğine ilişkin sorusu üzerine Baydemir, "Eylemlerimiz sonlanmayacak. Bayrak İstanbul'a devir edilecek oradan da Van ve İzmir'e taşınacak. Bu ülkede herkes hür ve eşit yaşayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Legal siyaset demokratik kanaları ile mücadelemizi bu halkın çocuklarına onurlu bir barışı miras bırakıncaya kadar sürdüreceğiz." yanıtını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz