Görüş Bildir

Örgüt üyeliğinden!

DBP'li Belediyelere yönelik operasyona merkez Kayapınar ve Yenişehir Belediye Başkanları da eklendi. Aydın ve Kurbanoğlu terör örgütü üyesi suçundan gözaltına alındı.

Örgüt üyeliğinden!

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında merkez Yenişehir ve Kayapınar Belediyesi'ne bu sabah arama başlatıldı.

İki belediye binasında arama yapılırken, çalışanlar içeri alınmadı. Yenişehir Belediyesi'nde saat 06.00'da başlatılan arama sona ererken, Kayapınar Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Ali Aydın ile Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, evlerinden gözaltına alındı.

BELEDİYELERDE ARAMALAR BİTTİ

Eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, Belediyelerin başkanlık makamları dahil birçok birimde arama yaptı. Yapılan aramalarda bazı belgelere de el koyan polis, daha sonra tuttuğu tutanakla binalardan ayrıldı. Polislerin iki belediyeden ayrılması ile birlikte çalışanlar belediye binalarına alınırken, evlerinden gözaltına alınan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın'ın emniyetteki sorguları sürüyor.

Her iki Belediye'nin dahil olduğu Diyarbakır'ın 12 ilçe belediyesinin iş ve işlemleri Diyarbakır Valiliğin'den 25 Kasım'da gönderilen yazı ile birlikte kaymakamlıkların onayına ve iznine bağlanmıştı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Buarada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Baysavcılığın 2016/39387 sayılı dosyasında, PKK/KCK

silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Diyarbakır Kayapınar merkez İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ile, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/39377 sayılı dosyasında PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, Diyarbakır Yenişehir Merkez İlçe Belediye Başkanı Mehmet Selim Kurbanoğlu gözaltına alınmıştır." denildi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI 

Kurbanoğlu'nun gözaltına alınması ve belediyede yapılan aramalar, belediye meclis üyeleri, çalışanları ile DBP ve HDP yöneticileri tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Belediye hizmet binası önünde toplananlar adına açıklama yapan Meclis üyesi Bahar Sevük, başkan Kurbanoğlu'nun gözaltına alınması ve belediyeye yapılan baskının kabul edilemez bir operasyon olduğunu söyledi. Sevük, polisin belediye hizmet binasını ablukaya alındığını ve çalışanlarının saatlerce içeriye girmesinin engellendiğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Özel Kalem Müdürlüğü ve eş başkanlık odalarının kapıları kırılmış. Bu uygulamalar halkın iradesini temsil eden yerel yönetimlerin seçilmişlerine kadar uzanmıştır. Eş başkanların tutuklanması ve yerel yönetimlere yapılan kayyım atamalarının yasal ve hukuksal dayanağı olmadığı gibi toplumsal karşılığı da yoktur. Yenişehir ve Kayapınar belediye eş başkanlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Eş başkanlarımız derhal serbest bırakılsın."

KAYAPINAR'DA AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ

Başkanları Mehmet Ali Aydın'ın sabah saatlyerinde yapılan operasyonda gözaltına alınmasını protosto etmek için Belediye önünde açıklama yapmak isteyen Kayapınar Belediyesi meclis üyeleri ve çalışanlarına polis izin vermedi. Belediye meclis üyeleri ve çalışanları, belediye girişinde bulunan merdiven üzerinde yapmak istedikleri açıklamaya da izin verilmeyince Belediye binasına girdikleri ifade edildi. Belediye binasına giriş-çıkışlarda da kimlik kontrolü yapıldığı ve belediye binasına sadece personel kimlik kartı olanların binaya girişine izin verildiği kaydedildi.

MUŞ'TA EL GENEL MECLİS ÜYELERİ

Buarada, Muş'ta düzenlenen terör operasyonunda aralarında DBP'li İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya'nın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör soruşturması kapsamında Muş merkez ile Bulanık, Malazgirt ve Korkut ilçelerindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında DBP'li İl Genel Meclisi Başkanı Çetinkaya'nın da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.  Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

KIZILTEPE BELEDİYESİNE KAYYUM

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında 24 Kasım günü Kızıltepe Belediyesi'ne polis ekiplerince operasyon düzenlenmiş ve daha sonra gözaltına alınan Belediye başkanı İsmail Asi ve eş başkan Leyla Salman sevk edildikleri  mahkeme tarafından 'Terör örgütü üyesi oldukları' gerekçesiyle tutuklanmışlardı. Kızıltepe Belediye Başkan Vekilliği'ni ilçeye kısa süre önce atanan Kaymakam Ahmet Odabaşı sürdürücek.

BELEDİYE'YE DANIŞMAN

Buarada, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın, İçişleri Bakanlığınca Mardin'in Kızıltıpe İlçe Belediyesine danışman olarak görevlendirildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Doğan'ın, 2 hafta önce İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme kapsamında Ağrı'nın Diyadin ilçesine gittiği, incelemelerin ardından kısa ve orta vadede hayata geçirilmesi planlanan projeleri açıkladığı belirtildi.

Doğan'a bakanlık tarafından yeni bir görev daha verildiği aktarılan açıklamada, Doğan'ın İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme kapsamında Kızıltepe'de belediyecilik tecrübelerini paylaşacağı kaydedildi.  Açıklamada, Doğan'ın kısa süre içinde Kızıltepe'ye giderek temaslarda bulunacağı ifade edildi.

ŞEMDİNLİ BELEDİYE BAŞKANI

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan DBP'li Belediye Başkanı Seferi Yılmaz emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Savcılık sorgusu tamamlanarak "terör örgütü üyesi olmak" suçundan mahkemeye çıkarılan Yılmaz, tutuklanarak cezaevine götürüldü. Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında 3 Aralık'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi