Görüş Bildir

Örnek vatandaş

Diyarbakır’da inşaatlarda duvar ustası olarak çalışan Sait Pehlivan isimli vatandaş yerde bulduğu 1450 TL’yi sahibini bularak teslim etti.

Örnek vatandaş

Diyarbakır’da inşaatlarda duvar ustası olarak evinin geçimini sağlayan Sait Pehlivan, işten eve dönerken Bağlar ilçesi Barış caddesi üzerinde yerde 1450 TL para buldu. Hiç düşünmeden o bölgede bulunan tüm esnafları gezerek paranın sahibini aramaya başlayan Pehlivan, saatler sonra paranın sahibinin o bölgede oturan emekli Kamil İlkkaya olduğunu öğrendi. Kendisine ulaşarak kaybettiği paranın rakamını teyit eden Pehlivan, daha sonra kendisini davet ederek kameralar önünde parayı teslim etti.

ÖRNEK İNSAN

Söz Haber'e konuşan ve semt sakinleri arasında örnek insan olarak gösterilen Sait Pehlivan, şunları söyledi.

“İşten eve dönerken yerde 1450 tl buldum. Önce internetten söz gazetesinin telefonunu bularak onları aradım onlarda bansa gereken şeyleri söylediler. Çok şükür paranın sahibini de bulduk sahibine teslim ettik. Kendisi emekli bir amca maaşını çekmiş ve para bozmak için bir markete girmiş daha sonrada dışarıda düşürmüş. Bizde bir insanlık namına ne bu parada nede büyük para da gözümüz yok Allah bize nasip etmesin başkasının parasını.”

PARASINA KAVUŞTU

Kaybettiği emekli maaşına Pehlivan'ın sayesinde yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Kamil İlkkaya isimli emekli vatandaş ise duygularını şu sözlerle dile getirdi;  "Çok sağ olun çok teşekkür ediyor hürmet ediyorum, Allah razı olsun maaş aldım buraya geldim para bozmak isterken cebimden kaymış düşmüş eve vardığımda fark ettim ki param yoktur düşürmüşüm geri geldim aradım esnaflara falan sordum kimse görmediğini söyledi. Daha sonra Allah razı olsun bu arkadaştan beni esnaflara sormuş esnaflarda bana ulaşarak paramın bulunduğunu söyledi. Hala öylesi insanların var olması, sevindirici."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi