Görüş Bildir

Ortak akılla yöneteceğiz!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır'ın Kayapınar Belediye Başkan adayı Cevdet Nasıranlı, belediye seçimlerini kazanmaları halinde, "Ortak akılla Kayapınar'ı yöneteceğiz" dedi.

Ortak akılla yöneteceğiz!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Diyarbakır'ın Kayapınar Belediye Başkan adayı Cevdet Nasıranlı, beraberinde bir grup partiliyle birlikte UZAY HABER TV ve Diyarbakır Söz Gazetesini ziyaret etti. Burada araştırmacı yazar Mehmet Ali Altındağ ve UZAY HABER TV ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ile görüşen Nasıranlı, seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HALK MECLİSLERİ, HALK TOPLANTILARI DÜZENLEYECEĞİZ"

Belediyede iş başına geldikleri taktirde yapacakları icraatları halkla birlikte yapacaklarına değinen Nasıranlı, "Biz geldiğimizde öncelikle herkesle kucaklaşacağız. Bizim bu memlekette hiç kimseyi ötekileştirme gibi bir şansımız yok. biz kucaklayıcı olacağız. Düşüncesi ideolojisi ne olursa olsun herkese eşit mesafede olup, hizmeti eşit bir şekilde insanlara götürme çabası içerisinde olacağız. Ortak akılla Kayapınar'ı yöneteceğiz. Rutin belediye çalışmaları dışında, bir semt veya mahalle ile ilgili belediyenin çalışması olduğunda o bölgedeki insanlarımızla halk meclisleri, halk toplantıları düzenleyeceğiz. vatandaşlarımızın eklemek istedikleri bir şeyler varsa, projeye uygunsa ekleyeceğiz. Ortak akılla orada ne çıkarsa onu uygulayacağız. Gönül belediyeciliğine talip isek, insanların gönlüne göre hareket etmemiz lazım" dedi.

"KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN AKILLI BİNALAR ÜRETECEĞİZ"

İlçede kentsel dönüşüm ve turizm çalışmalarıyla ilgili projelerini anlatan Nasıranlı, şöyle konuştu:

"Kayapınar'daki Huzurevleri ve Peyas mahallelerinde yıllardır süregelen ciddi sıkıntılar var. Özellikle tapu sorunları var. Bunların çözülebilir noktadaki tapu sorunlarını çözdükten sonra , biz buralara kentsel dönüşüm başlatmak istiyoruz. Buralarda elektrik sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Kendi elektriğini üreten akıllı binalar üreteceğiz. Böylelikle insanlarımız daha ucuza elektrik elde etmiş olacak. Huzur ve güven ortamının devam etmesiyle birlikte Diyarbakır 7. turizm merkezi haline geldi. Diyarbakır'ın uluslararası tanıtımıyla birlikte, yılda 4-5 milyon turistin gelmesi bekleniyor. Kayapınar'da turist gelemsi için bunun çalışmalarını yapıyoruz. 27 köyümüzde ve mahallelerimizde el dokuması halıların üretilebildiği atölyeler kuracağız. Her köyde bir muhtarlık evi ile bilim evi, kütüphane açacağız. Bütün köylerimizin alt ve üst yapı sorunlarını bitirdikten sonra gençlerimizin sosyal faaliyet yürütebilmesi için her köyde futbol sahaları ve çocuk oyun alanları kuracağız. Sosyal durumu kötü olan vatandaşlarımıza yönelik zaruri gıda ihtiyaçları için ve giyim için 2 mağaza kuracağız. Yılda 2 sefer ailelerin üst, baş kıyafetlerini bedava karşılayacağız. Biz Kayapınar'ı Kayapınarlılarla birlikte üreteceğiz, birlikte yöneteceğiz."

Nasıranlı ayrıca uyuşturucuyla mücadele kapsamında tedavi merkezi kuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi