Oslo görüşmelerini sabote eden pkk

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Oslo sürecini ve Öcalan'ın muhataplığını boşa çıkaran da PKK'nın kendisidir.

Oslo görüşmelerini sabote eden pkk

Siz bu PKK'yı görmezden gelir ve onlara çözüm sunmazsanız, PKK şiddet üretmeye devam edecek, bu işi bozmaya da devam edecek" dedi.

SİLVAN İLÇESİNDE

Silvan ilçesine giderek AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu; araç yakmak, adam kaçırmak, ilçe başkanlarını kaçırmak ve istifaya zorlamanın bir siyaset tarzı olmadığını belirterek, bunu siyaset tarzı görenlerin kendilerine demokrat dememeleri gerektiğini kaydetti.

Ensarioğlu, "Kürt sorununu çözümüne dair demokratik haklar çerçevesinde AK Parti'nin yaptıkları her halde birilerini rahatsız ediyor. Bu sorunun çözüleceğinden mi korkuyorlar? Ben legal zeminde bütün siyasi partilerin özgürce kendilerini ifade etmelerinin ve legal zeminde vatandaşın hiç bir baskı altında kalmadan, kendisini hiç bir baskı altında görmeden istediği düşünceye, partiden yana olma ve oy vermelerinin gerektiği kanatindeyim. Dünün mazlumları, bugünün zalimleri olduysa bu da düşünülmesi gerek bir şeydir. Dün bu anlayışa karşı her türlü zulmü uygulayan devlet anlayışı vardı. Yani bu partiye oy veren halkı tehdit eden, bu partide siyaset yapanları kaçıran veya zulüm eden bir devlet anlayışını AK Parti değiştirdi, dönüştürdü, demokratikleştirdi, özgür siyasetin önünü açtı.

ÖZGÜR SİYASETİN ÖNÜ

Dün buna maruz kalanlar, bugün AK Parti'ye, yani bölgeye hizmet eden, demokratikleşme adına çaba sarf eden iktidar partiye karşı bu yöntemleri kullanmaları çok manidardır. Halkın takdirine bırakıyorum. Biz de her şeye rağmen bu memlekete ve insanımıza hizmette ve Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun çözümüne dair yapılması gerekenleri yapmaktan geri kalmayacağız. Bu siyasetimizi sürdüreceğiz. Kürt sorunun çözümüne dair hiç kimseyi muhatap almadan da çözebilirsiniz. Doğru olan BDP'nin de bu işin içinde olması, bütün Kürt'lerin de bu işin içerisinde olmasıdır. Kürtlerin tek temsilcisi ne BDP'dir nede PKK'dır. Kürtlerin talepleri, demokratik standartları bellidir. Bu hiç kimseyi muhatap almadan da çözülebilir. Bu anlamda çok ciddi şeyler yapıldı ve yapılacak. Ama bütün bunlara rağmen şiddet durmuyorsa, kan akmaya devam ediyorsa tabİi ki şiddetin muhatabı PKK'nın kendisidir. Geçmişte Oslo sürecini cesaretle sürdüren bizim parti oldu.

OSLO GÖRÜŞMELERİNİ KESEN

Oslo sürecinde devletin farklı birimleri bu kanın durması için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiler. Ama her şeye rağmen bunu sabote eden PKK'nın kendisi oldu. Yani Oslo sürecini ve Öcalan'ın muhataplığını boşa çıkaran da PKK'nın kendisidir. Siz bu PKK'yı görmezden gelir ve onlara çözüm sunmazsanız, PKK şiddet üretmeye devam edecek, bu işi bozmaya da devam edecek. Kürt sorunun bir sonucudur PKK. Sorunun sonucuysa sebep ve sonuçlarıyla ele alınıp, çözmek zorundasınız. PKK ile kabul edilir bir çözüm sunmak en doğrusudur. Buna rağmen PKK silah bırakmazsa, silahla bu işe devam ederse marjinalleşir, biter. Toplumsal tabandan desteği koparsa yok olmaya mahkumdur. En azında onlara da bir şekilde çözüm sunmak zorundadır devlet. Tabii ki doğru olan Sayın Başbakanın dediği gibi BDP'nin kendisidir, muhatap, legal siyaseti tercih edenlerle bu işi çözmek en doğrusudur. Ama birilerinin de, dün Öcalan'ı boşa çıkaranların samimi bir şekilde birilerini yetkilendirmesi lazım" diye konuştu.

SORUNU ÇÖZECEK AK PARTİ

Siyasetçi olarak çözüm üretmek zorunda olduklarını belirten Ensarioğlu, Leyla Zana'nın çıkışının da çözüm üretmek adına atılan bir adım olduğunu söyledi. Ensarioğlu, "Çözüm üretmek zorundayız. Leyla Zana çıkışı böyle bir şey adınaydı. Çünkü o taraftan çözümsüzlük siyaseti güdüyorlardı ve AK Parti karşıtı üzerinden bir siyaset geliştirmeye çalışıyorlardı. Böyle bir çözüm olmaz. Leyla Zanan'ın çıkışı diyalog kapısını açmıştır. Çözecek olan da AK Parti'dir başka çözüm yeri yok" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler