Pendik'te okul sütü hastanelik etti

Pendik'te, okullarda dağıtılan sütleri içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle çok sayıda öğrenci akşam saatlerinde hastanelere kaldırıldı.

Pendik'te okul sütü hastanelik etti

Pendik'te dağıtılan sütlerden içtikten hemen sonra rahatsızlanan yaklaşık 30 öğrenci, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki Ercan Görür, Güllübağlar Mahallesi’ndeki Cemile Çopuroğlu ve Esenler Mahallesi’ndeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda süt içen öğrenciler peş peşe rahatsızlandı. Hasta öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslarla Marmara, Pendik Devlet ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

Bu arada, çocuklarının hastalandığını duyan veliler de hastane acil servislerine koştu. Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yapan bazı veliler, çocuklarının dağıtılan sütlerden hastalandığını söyledi. Süt içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı çektiğini söyleyen bir öğrenci ise öğretmenlerin kendilerini süt içmeye zorladıklarını iddia etti.

Acil servislerde tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz