Görüş Bildir

Son dakika Murat Karayılan öldürüldü mü?

PKK'nın Kandil öncüsü lideri Murat Karayılan'ın, bordo berelilerin Kandil'e girdiği sırada öldürüldüğü iddia edildi. Peki ya Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan öldü mü? Murat Karayılan kimdir?

Son dakika Murat Karayılan öldürüldü mü?

PKK'nın Kandil öncüsü lideri Murat Karayılan2ın, brdo berelilerin Kandil2e girdiği sırada öldürüldüğü iddia edildi. Peki ya Murat Karayılan öldürüldü mü? Murat Karayılan öldü mü? Murat Karayılan kimdir?

Son dakika haberi Murat Karayılan öldü mü? PKK lideri Murat Karayılan'ın bordo berelilerce Kandil'e düzenlenen baskında öldüğü iddia edildi. Murat Karayılan'ın ölüm haberi sosyal medyada yayılmaya başladı. Murat Karayılan öldü haberi sosyal medyada konuşulmaya başladı. İddiaya göre, TSK'nın Kandil operasyonunda bordo berelilerin baskınında Murat Karayılan öldürüldü. Ancak Murat Karayılan'ın öldürüldüğüne ilişkin iddialar için TSK'dan henüz bir açıklama gelmedi. Bir kaç gün önce gelen haberde ise terör örgütünün sözde elebaşıları Cemil Bayık ile Murat Karayılan'ın örgütün il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı içinde oldukları ve kendi aralarındaki sert tartışmaların artarak devam ettiği kaydedilmişti. Bizde son dakika gelişmelerini yakından takip ediyoruz. 

PKK ELEBAŞLARI BİRBİRİNE DÜŞMÜŞTÜ

Bayık'ın güvendiği elemanı olan Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı teröristin operasyonlar esnasında kaçması bardağı taşıran son damla oldu.

Cemil Bayık ile Murat Karayılan'ın, örgütün il ve ilçelerde sürdürülen çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı içine düştüğü öğrenildi.

En güvendiği teröristler kaçtı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yüksekova'da yapılan tüm hazırlıklara rağmen örgütün başarısız olmasının nedeninin Cemil Bayık ve adamlarının korkaklığı olduğunun örgüt içinde tartışıldığı belirtildi. Özellikle Yüksekova'da Cemil Bayık'ın güvendiği elemanı olan Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un operasyonlar esnasında kaçması bardağı taşıran son damla olduğu ifade edildi.

Karayılan grubu tarafından Yüksekova'da şehir direnişi için çok büyük hazırlıklar yapıldığını, iki yıldır yapılan hazırlıklarla ilçenin Güneydoğuda hiçbir şehirde olmayan tünellerle ve fare yolları ile donatıldığını, yoğun bir şekilde silah ve cephane stoku yapıldığını, Yüksekova çembere alınsa dahi ilçenin her bölgesinden giriş-çıkış yapılabilecek tünel sistemleri ile örgüt mensuplarını takviye etme imkanı bulunduğunu, uyuşturucu ticareti için stratejik önemi haiz mutlaka örgüt hakimiyetinde bulunması gereken Yüksekova'da hezimet yaşandığını dile getirildiği belirtildi. Bu hezimetin tek sorumlusu olarak Yüksekova sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'u işaret ederek dolaylı olarak da Cemil Bayık'ı suçladıkları kaydedildi.

Bayık'ın adamını devlet işbirlikçisi hain ilan ettiler

Karayılan grubu bununla da yetinmeyerek, özellikle kodlu telsiz görüşmelerinde, Cemil Bayık'ın adamı olan Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un Yüksekova'dan kaçarak örgütü yüzüstü bıraktığı, Yüksekova'da meydana gelen hezimetten direkt olarak Yusuf Saydut ve Cemil Bayık'ın sorumlu olduğu, Yusuf Saydut'un şu an kaçak durumda olduğu ve fakat tez elden yakalanarak ihanetle suçlanması gerektiği, TSK'nın herhangi bir karakolu veya üs bölgesine saldırmamasına rağmen daha önce "kahraman" ilan edilmiş olan Yılmaz Kürdo kod adlı Yusuf Saydut'un aslında devlet işbirlikçisi bir hain olduğunun dile getirildiği belirtildi.

Bu durumun bölücü terör örgütü için daha önce hiç olmamış, yeni yaşanan bir durum olmadığı belirtilerek, ancak Karayılan ile Cemil Bayık grupları arasında bu denli bir çatlağın meydana gelmesinin ilk kez yaşandığı ve bunun eli kanlı örgüt için derin bir bölünmenin işaretleri olduğuna dikkat çekildi.

Örgütün sözde lider kadrosunda yer alan elebaşlarının sadece kendi canlarını kurtarmak için sıvıştıkları; tecrübesiz, kandırılmış gençlerin nasıl dağlarda ölüme terkedildikleri operasyonlarda ortaya çıkan acı bir gerçek olduğu vurgulandı.

Yüksekova'da da durumun böyle olduğu vurgulanarak, terör örgütünün sözde lider kadrosunda olanların korkaklıklarının ve hainliklerinin bir kez daha ortaya çıktığı, örgütün kendi mensuplarını yüzüstü bırakarak kaçtığının anlaşıldığına dikkat çekildi

MURAT KARAYILAN KİMDİR?

1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan, PKK Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal olan Karayılan, Yüksekokul makine bölümü mezunu.Uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül’de Suriye’ye kaçtı.

Abdullah Öcalan cezaevine girince PKK terör örgütünü liderliğine getirilen Karayılan, uzun bir dönemde örgütün Avrupa kanadından görev yapmıştı. İlk başlarda silahlı saldırıların ön planda olmasını savunan muhafazakâr kanadın lideri olarak tanımlanan Karayılan, son süreçte silahsızlanma adına önemli açıklamalarda bulundu. Bu nedenle örgütün derinlerinin sürekli tehdit ve eleştirilerine maruz kalıyor. Lakin militanlar tarafından sevilen bir isim olduğu için Karayılan’a yönelik aleni bir saldırı yapılamıyor.

Avrupa görmüş ‘kravatlı’ PKK olarak da isimlendirilen Karayılan, gelişen süreçte lider konumunda ancak derin yapının baskıları karşısında çaresiz. Bu nedenle, suikast ihtimaline karşı sürekli yer değiştiriyor. kayak:akşamgazetesi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir