PKK Kulp'ta Saldırdı

PKK Kulp'ta Odun taşınan kamyona saldırdı. Olayda kamyonda bulunan güvenlik korucularından biri şehit oldu, 3'ü sivil 6 kişi yaralandı.

PKK Kulp'ta Saldırdı

DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde, güvenlik korucularının da içinde bulunduğu odun taşınan kamyona, PKK'lı militanlar tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 3'ü güvenlik korucusu, 6 kişi yaralandı.

PKK KULP'TA SALDIRDI

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesine bağlı Bayir köyü yakınlarında topladıkları odunları ilçe merkezine getiren ve içinde güvenlik korucuların bulunduğu kamyona akşam saatlerinde, seyir halindeyken PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Örgüt üyelerince açılan ilk ateş sonucunda Melik Yıldız isimli güvenlik korucusu şehit olurken, 3 güvenlik korucusu ve 3 sivil yaralandı.

KULP HASTENESİNDE

Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla ilk olarak Kulp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.  Durumu ağır olan yaralılar Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak burada tedavi altına alındı. Saldırı sonrasında bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili İl Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer vedrildi.

"Diyarbakır İli Kulp İlçesi Taşköprü Köyü Kuyucak mezrası bölgesinde yasal olarak kesilen odunları kamyonla  Kulp ilçesine taşımakta olan 7 kişilik Güvenlik Korucularına, 1 grup terörist tarafından 03 Nisan 2018 Salı günü saat 16.50 sıralarında gerçeklestirilen silahlı saldırı sonucunda, 1 Güvenlik Korucusu şehit olmuş, 2’si ağır olmak üzere 4 Güvenlik Korucusu ile 1 emekli Güvenlik Korucusu ve 1 sivil vatandaş   toplam 6 kişi yaralanmıştır.

Yaralanan Güvenlik Korucuları bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan Güvenlik Korucularımıza  Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz. Yaralanan Güvenlik Korucularımaza ve vatandaşımıza da acil şifalar dileriz. Olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

KORUCU DERNEĞİ BAŞKANI

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, terör örgütünün her zaman olduğu gibi yine hain yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Sözen, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Bayır Jandarma Karakolu sorumluluk sahasında PKK terör örgütünün korucularımıza saldırı düzenlemesi sonucu bir korucumuz şehit, 2'si ağır olmak üzere 4 korucumuz da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz