Görüş Bildir

PKK'lılar, Esed'in öldürdüğü sivilleri Afrin'de gibi gösterdi

PYD/PKK destekçileri, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin kara propagandalarında, Esed rejiminin sivillere yönelik katliamını Afrin'de TSK tarafından yapılmış gibi göstermeye çalıştı

PKK'lılar, Esed'in öldürdüğü sivilleri Afrin'de gibi gösterdi

PYD/PKK'ya yakın sosyal medya hesapları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı karalama kampanyasında, Suriye'de Esed rejiminin öldürdüğü sivilleri Afrin'de gibi paylaştı.

Twitter'dan "TSK'nın Afrin'de sivilleri ve çocukları hedef aldığı" iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın, Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR), Esed güçlerinin Doğu Guta'da bir pazar alanına yaptığı saldırıya ilişkin 27 Kasım 2017 tarihli raporuna ait olduğu belirlendi.

ALGI OPERASYONU

Yine Twitter'da aynı iddiayla paylaşılan cansız çocuk bedenlerine ilişkin bir görselin de 21 Ağustos 2013'te, Esed rejiminin Doğu Guta'da yaptığı saldırı sonrasında çekildiği tespit edildi.

"YPG'nin Afrin'de TSK'ya ait askeri araçlara zarar verdiği" iddiasıyla servis edilen fotoğrafın ise 30 Eylül 2012'de çekildiği ortaya çıktı.

Örgüt destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016'da birinci olan fotoğrafı Afrin'de çekilmiş gibi paylaşmış ve Ukrayna'da düşürülen Malezya uçağını da TSK'nın savaş uçağı gibi göstermeye çalışmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi