PKK’nın ilçe sorumlusu!

İç güvenlik operasyonları kapsamında Diyarbakır'da 2, Mardin'de 1 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Mardin'de öldürülen örgüt üyesinin, örgütün sözde Mardin Savur sorumlusu olduğu bildirildi.

PKK’nın ilçe sorumlusu!

İçişleri Bakanlığından, sözde Mardin Savur sorumlusu "Azad" kod adlı örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği bildirildi. Batman ve Mardin'de, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile polis ekiplerinin PKK'ya yönelik ortaklaşa düzenlediği operasyonda, bombalı eylem hazırlığındaki teröristle birlikte 9 şüpheli gözaltına alındı.

PKK'NIN GİZLİ GÜCÜ VE AZAD

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Diyarbakır Görese bölgesinde, Diyarbakır İl Jandarma ve Elazığ İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonda, 2 örgüt üyesi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığınca ve İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen ortak operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lının ise "sözde Mardin Eyaleti" içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, Savur sorumlusu "Azad" kod adlı militan olduğu belirlendi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

BOMBALI EYLEM YAPACAKLARDI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Batman ile Mardin MİT ve polis ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, Batman'da keşif faaliyetinde bulunarak, bombalı eylem hazırlığı içerisinde bulunan örgüt mensubu F.T. ile birlikte, örgüt üyeliğinden suç kaydı bulunan N.A. ve U.E. yakalandı. Çalışmalarını sürdüren ekipler tarafından 6 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1'i hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 5'i ise serbest bırakıldı.

PENÇE HAREKATI SONUÇU

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-3 harekatında tespit edilen 9 parça tesirli el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği bildirildi.  Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyinde başarılı şekilde devam eden Pençe-3 harekatı kapsamında, bir adet 82 milimetrelik havan ve 9 adet 5 kilogramlık bidon içerisinde parça tesiriyle güçlendirilmiş EYP tespit edilerek ortadan kaldırıldı.

PKK'NIN YASAMA ORGANI MI?

Van merkezli 6 ilde düzenlenen terör operasyonunda 23 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve iş birlikçilerinin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, KCK çatısı altında ve örgütün sözde "yasama organı" konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 23 şüpheliye yönelik Van merkezli Diyarbakır, Ağrı, Iğdır, Bitlis ve Hakkari'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ile HDP'nin Başkale, Çatak, Muradiye, Özalp ve Saray ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların ev, iş yeri ve üst aramasında tabanca, şarjör ve 25 fişek ile çok sayıda örgütsel dokümanla dijital materyal ele geçirildi.  Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz