Görüş Bildir

PKK'nın toprağa gömülü cephanesi ele geçirildi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda toprağa gömülü anti tank, roketatar mühimmatının yanı sıra yüklü miktarda paltayıcı madde ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar bulunduğu bölgede kontrollü olarak imha edildi.

PKK'nın toprağa gömülü cephanesi ele geçirildi

iyarbakır Valiliği, Lice İlçesi Kutlu Köyü Kerpiçören Mezrası Şaşkagaze Sırtları Bölgesi'nde, dün saat 06.20'den itibaren özel birlik operasyonu yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

ÖRGÜTÜN CEPHANELİĞİ

"Özel Birlik Operasyonu neticesinde; toprağa gömülü vaziyette (3) jelikan içerisinde tespit edilen 36 adet anti tank, 69 adet anti personel olmak üzere toplam 105 adet roketatar mühimmatı ve 40 adet sevk fişeği, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edilmiş, Kerpiçören mezrası içerisinde sahipsiz olarak bulunan 44 PS 456 plakalı gri renkli Ford Transit Connect marka araç çekici marifetiyle Lice İlçe Jandarma Komutanlığı'na tahliye edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

SİİRT'TEKİ OPERASYON

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lıların kullandığı 4 sığınak ortaya çıkarıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, güvenlik korucuları ve polis özel harekat timlerince Yassıdağ (Çırav) bölgesinde 4 Ekim'de başlatılan "Şehit Piyade Uzman Çavuş Ferhat Gözen-01 Operasyonu" sürüyor.

Operasyon kapsamında arazi arama ve tarama çalışmalarında tespit edilen 4 sığınakta 30 elektrikli fünye, 10 kilogram TNT, 8 el yapımı patlayıcı ile telsiz düzeneği, 10 pil, güneş paneli ile bol miktarda yaşam malzemesi bulundu.

Patlayıcı ve yaşam malzemeleri sığınaklarla imha edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi