Görüş Bildir

PKK'ya 6 ilde şok operasyon

PKK/KCK'nın ülke genelinde faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla güvenlik güçlerince 6 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı, 49 kişi gözaltına alındı.

PKK'ya 6 ilde şok operasyon

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyelerinın da aralarında bulunduğu, PKK/KCK'nın ülke genelinde faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla düzenlenen operasyonda, 49 kişi gözaltına alındı. HDP'nin batman İl Başkanı Nizamettin Toğuç'ta gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 6 ilde dün eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Batman'da yapılan operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8, Ağrı'da 25, Ankara'da 5, Muş'ta 1, Mardin'de 1, Urfa'da 9 olmak üzere toplam 49 şahıs gözaltına alınmıştır. Böylelikle son iki günde güvenlik güçlerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda toplam 137 şahıs yakalanmıştır.”

TOĞUÇ GÖZALTINA ALINDI

Batman'daki operasyonda aralarında HDP Batman İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 8 kişi, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, gözaltı gerekçesi konusunda bilgi alınamadı. Öte yandan dosyaya gizlilik kararı konulduğu ve avukatlar görüşmesi için de görüş yasağı konulduğu belirtildi.

URFA’DA HDP YÖNETİCİSİ

HDP Şanlıurfa İl Örgütü yöneticisi Mahmut Kılıç, Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evine sabah saatlerinde giden polis evde ve kendisine ait aracında yapılan aramanın ardından Kılıç gözaltına alındı.  Evde bulunan aile üyelerine ait bilgisayar ve cep telefonlarına da polislerce el konuldu. Kılıç’ın gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, TEM Şube’ye götürüldüğü öğrenildi.

Yine ilçenin Karaotlak (Karamezra) Mahallesi'nde bu sabah jandarmanın yaptığı ev baskınında Resul Şeker isimli bir genç gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenilen genç, götürüldüğü İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, Şanlıurfaya götürülmek üzere TEM Şube polislerine teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi