Polise karşı kameralı güvenlik

Okul çevrelerini kendilerine mekan edinen torbacılara darbe indirildi. Uyuşturucu satıcıları, polise karşı ev ve sokağa güvenlik kameraları yerleştirmişler.

Polise karşı kameralı güvenlik

İl Emniyet müdürlüğü Ekipleri, uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik bir eve düzenlediği operasyonda 36,3 gram eroin ele geçirdi, 4 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan detaylı aramada, şüphelilerin olası polis operasyonlarına karşı, ev ve çevresine kamera yerleştirdiklerini ortaya çıkardı.

KAYAPINAR BÖLGESİNDEKİ OPERASYON

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, okulların başlamasıyla birlikte, okullar ve çevresinde güvenliği sağlamaya yönelik uyuşturucu ticareti yapan torbacılarla yönelik yürüttüğü amansız mücadele devam ediyor. Merkez Kayapınar ilçesinde uyuşturucu satıcısı oldukları şüphesi üzerine takip başlatan polis, 4 kişinin uyuşturucu madde temini için farklı saatlerde, uyuşturucu satışı yapan kişilerin evlerine girdiklerini belirledi.

UYUŞTURUCU ALIMI YAPMAK ÜZERE

Evde buluşarak, uyuşturucu madde ticaretinin gerçekleştirildiğini belirleyen Narkotik ekibi, uyuşturucu madde satın alan kişileri suç üstü yakaladı. Yapılan takipler sonucu satışın yapıldığı eve operasyon düzenleyen polis, 2 şüpheliyi daha yakaladı. Evde yapılan aramada ise evin balkon kısmında, saksıların içine gizlenmiş vaziyette 10'lu fişekler halinde hazırlanmış, 161 fişek, 36,3 gram eroin maddesi ele geçirildi.

POLİSE KARŞI GÜVENLİK KAMERALARI

Ev ve mahallede yapılan ince aramalar sırasında, polis gördükleri karşısında şaşkına döndü. Aramada, uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 850 lira para bulunurken, polis, şüphelilerin evin içine ve çevresine olası polis baskınına karşı, kamera sistemi döşediğini ortaya çıkardı. Şüphelilerin ev ve çevresini kurulan ekranlardan sürekli izledikleri belirlenirken, olayla ilgisi bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

BATMAN'DAKİ OPERASYON

Öte yandan, Batman’da, güvenlik güçlerinin özellikle de okulların açılmasından bu yana yoğun çabalarına rağmen, uyuşturucu satımı ve kullanımının yüksek olduğunu ileri süren vatandaşlar, hem güvenlik güçlerine destek olmak hem de bunun önüne geçmek amacıyla kolları sıvadı. Kısmet Mahallesi’nde bir araya gelen ve çoğu esnaf olan vatandaşlar, uyuşturucu satıcısı ve müptelalarına adeta savaş açtı. Vatandaşlar, 10-15’erli gruplar halinde, mahallede uyuşturucu kullanıldığını tespit ettikleri metruk binalara girerek, gençleri uyardı.

MÜPTELALARA SERT UYARI GELDİ

Bankalar Caddesi 703. Sokak’ta bulanan ve 2 kez yanarak kullanılamaz hale gelen 5 katlı metruk binaya da giren vatandaşlar, burada da uyuşturucu müptelası 2 şahısla karşılaştı. Şahıslara sert uyarılarda bulunan vatandaşlar, bir daha karşılaşmaları durumunda kendilerini polise teslim edeceklerini söyledi. Binadaki duvar yazıları da buradaki uyuşturucu kullanımın ciddiyetini gözler önüne serdi.

METRUK BİNALAR YIKILSIN ÇAĞRISI

Uyuşturucu karşıtı vatandaşlar, gençlerin metruk binalarda eroin, kokain ve esrar gibi maddeler kullandığını belirterek, bundan rahatsız olduklarını, çocuklarını bakkala bile gönderemediklerini ve binaların yıkılmasını istedi. Sokaktaki 10-12 yaşlarındaki bazı çocukların bile uyuşturucu kullandığına dikkat çeken vatandaşlar, zaman zaman toplanarak, uyuşturucunun önüne geçmek için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz